Afbeelding

Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema

Uitgaan

NIJVERDAL - In de meivakantie, tussen 27 april en 12 mei, draaien de films ‘Vos en Haas redden het bos’, ‘De Terugreis’, ‘Kung Fu Panda 4’ (NL), de ZINiN Filmhuisfilm ‘The Old Oak’, en ‘Garfield’ bij ZINema.

Vos en Haas redden het bos

Vos en Haas gaan op onderzoek uit om hun vriend Uil, die zomaar verdwenen is, terug te vinden. Tijdens hun zoektocht ontmoeten Vos en Haas een groep ondeugende ratten die hen naar de schuilplaats van Bever brengen. Daar ontdekken ze een verborgen onderwaterparadijs. Maar niets is wat het lijkt en gaan ze op zoek naar een uitweg. Kunnen Vos en Haas het bos redden?

De Terugreis

Jaap en Maartje zijn al bijna 50 jaar samen. Jaap heeft niet veel zin meer om dingen te ondernemen, maar de verwarde Maartje zit nog vol levenslust. Wanneer ze van een oude vakantievriend een brief ontvangen, laat Jaap zich overhalen om hem op te zoeken in Zuid-Europa. De twee reizen in hun oude auto door een totaal veranderd Europa; kibbelend, maar ook herinneringen ophalend. Onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is. Zich realiserend dat alles wellicht anders gaat worden, leren ze opnieuw waarom ze elkaar liefhebben.


Kung Fu Panda 4 (NL)

Po (Black) probeert zijn opvolger te vinden en te trainen als de nieuwe Dragon Warrior, terwijl hij de confrontatie aangaat met een nieuwe vijand genaamd ‘De Kameleon’. De Kameleon bezit het vermogen om schurken weer tot leven te wekken. Po zelf moet de rol van Dragon Warrior achter zich laten om Spiritual Leader of the Valley of Peace te worden. Maar voor het zover is, moet hij zijn opvolger trainen.


The Old Oak

‘The Old Oak’ speelt zich af in de arbeidersklasse van het huidige Engeland. Een sociaal drama dat begint wanneer een groep Syrische vluchtelingen ‘afgeleverd’ wordt in een vervallen mijnstadje in Noord Engeland, waar de inwoners zelf het hoofd nauwelijks meer boven water kunnen houden. De huisvestiging van de Syriërs zorgt dan ook nog eens voor extra onrust.

Garfield (NL) 

Garfield is een typische binnenkat die een hekel heeft een maandagen en dol is op lasagne. In deze film waagt Garfield zich buiten de deur. Samen met zijn vriend Odie de hond gaat hij op avontuur. Ze moeten hun luizenleventje achter zich laten als straatkat Vic, de vader van Garfield, opduikt. Het trio raakt in allerlei rare situaties verzeild en worden betrokken bij een roofoverval.

Kaarten

Kaarten voor deze films zijn te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de kassa van de Tourist Info in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via 0548-624489. Bestel nu een kaartje voor de film met een ZINiN Kidstas erbij voor maar 13 euro. In de ZINiN Kidstas zit: popcorn (zoet of zout), kabelspek, flesje drinken (koolzuurvrij) en een cadeautje. Kijk voor de actuele speeldata op www.zinin.com.

Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 16 uur geleden
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 18 uur geleden
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 22 uur geleden
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 23 uur geleden
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 3 mei, 09:42
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07
Afbeelding
Column Gerdien op de thee bij André Gorter 2 mei, 19:37
Afbeelding
Taboedoorbrekend: lezing over de menopauze 2 mei, 18:08