The Walt Disney Company viert zijn 100ste verjaardag met de animatiefilm ‘Wish’.
The Walt Disney Company viert zijn 100ste verjaardag met de animatiefilm ‘Wish’.

Nieuwe films bij ZINema Nijverdal

Uitgaan

NIJVERDAL - ZINema in Nijverdal start 2024 met een drietal nieuwe films: ‘Wish’, ‘Neem me mee’ en ‘De legende van de familie Vos’. 

Vanaf 14 januari speelt de Disney film ‘Wish’. De film ‘Neem me mee’ wordt vanaf 21 januari vertoond. ‘De legende van de familie Vos’ is vanaf 31 januari te zien. Kijk voor alle speeldata op www.zinin.com.  

Wish

De animatiefilm ‘Wish’ speelt zich af in het magische koninkrijk Rosas en vertelt het verhaal van Asha, een optimist met scherpe humor die veel geeft om haar gemeenschap. 

Wanneer Asha zich op een moment van nood naar de hemel wendt en een wens doet, wordt haar smeekbede beantwoord door een kosmische kracht – een kleine bal gevuld met grenzeloze energie die Star wordt genoemd. Asha en Star nemen het op tegen de meest geduchte vijanden om haar gemeenschap te redden. Ze bewijzen dat wonderlijke dingen kunnen gebeuren wanneer de wil van een moedig persoon samengaat met de magie van de sterren.


De comedy ‘Neem me mee’ verhaalt over zes 70-plussers die samen op reis gaan naar Frankrijk. 

Neem me mee

De comedy ‘Neem me mee’ verhaalt over een bij elkaar geharkt groepje van zes 70-plussers die samen op reis gaan naar Frankrijk. Eenieder neemt zo zijn eigen sores mee en nog voor de landsgrens wordt bereikt, is er al onenigheid. Met elkaar en met de jonge reisleider Thijs, die de onderneming met de senioren zwaar onderschat heeft, wordt het een interessante reis. Gaandeweg ontstaan er mooie vriendschappen, worden geheimen gedeeld en stappen de oudere reizigers steeds meer uit hun comfortzone. Een optimistisch verhaal met een klein gouden randje.

Regisseur Will Koopman (Gooische Vrouwen, April May June, Oogappels) neemt de bezoekers op ontroerende, maar ook humoristische wijze mee op een groepsreis voor senioren vol herkenbare situaties. 

De legende van de familie Vos

De spannende familiefilm ‘De legende van de familie Vos’ draait om Teun die in de Efteling werkt en opdracht krijgt om Jamie, de dochter van de parkdirecteur Indra op sleeptouw te nemen tijdens zijn werk. 

Als bewaker Cor ‘s nachts wordt aangevallen door een spook met een brandend zwaard, raken Teun en Jamie betrokken bij een mysterie. Want wie of wat is dit spook en wat heeft deze te zoeken in de Efteling? Indra wil niks weten van spookverhalen. Ook niet wanneer de beroemde spokenjager en YouTube-ster Ronny Ruygh langskomt om haar ervan te verzekeren dat het spookt in de Efteling. Hij biedt zijn diensten aan om het spook te verjagen, maar Indra doet het spook af als een kwajongensstreek. Teun en Jamie ontdekken echter een oud sprookjesboek van Teuns opa, waarin een Vuurman wordt beschreven die lijkt op het spook in de Efteling. Overtuigd dat er echt iets aan de hand is, gaan ze samen met Ronny Ruygh en Teuns tante Ada op onderzoek uit. Ze merken al snel dat er ‘s nachts iets ongewoons gebeurt in het verlaten park. Maar is het een echt spook of schuilt er iets anders achter de vurige verschijning?

Kaarten reserveren

Kaarten voor deze films zijn te bestellen via de website of af te halen bij de kassa van de Tourist Info in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via 0548-624489. ZINiN is te vinden aan de Willem Alexanderstraat 7 te Nijverdal.

De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 14 uur geleden
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 22 uur geleden
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal gisteren
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17
Afbeelding
Tweede Internationaal G-team Toernooi bij vv DES 16 mei, 08:10