Afbeelding

‘Wat bezielt je’ aflevering over Vrouwen in het Verzet

Nieuws

NIJVERDAL - In het weekend waarin teruggedacht wordt aan de Tweede Wereldoorlog gaat de uitzending van ‘Wat bezielt je’ over Vrouwen in het Verzet en in het bijzonder over vrouwen in de groep rond de familie Jansen aan de Eversbergweg in Nijverdal. 

Wat bezielde moeder Geesje Jansen en haar kinderen, haar dochters Gretha en Janna en de Joodse Eva en Judith Sanders om te doen wat zij deden tijdens de oorlogsjaren? Wat deden zij precies? En wat voor vrouwen waren zij? Zouden zij zichzelf helden noemen of verzetsstrijders? Waarom is er over de vrouwen in het verzet zo weinig bekend? Henk de Ruiter, kleinzoon van verzetsvrouw Geesje Jansen (bekend als tante Kee), vertelt erover in het Memorymuseum.

De uitzending is in het weekend van 3, 4 en 5 mei op HOitv na het HOijournaal en terug te zien op Uitzending gemist en YouTube. Bekijk ook www.hoimedia.com.

De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 14 uur geleden
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 22 uur geleden
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal gisteren
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17
Afbeelding
Tweede Internationaal G-team Toernooi bij vv DES 16 mei, 08:10