Afbeelding

Gerard Ekelenkamp te gast in Wat bezielt je op HOi tv

Algemeen

HELLENDOORN - Gerard Ekelenkamp is op vrijdag 22 september te gast in het programma Wat bezielt je op HOi tv.

Gerard Ekelenkamp heeft veel interesses. Hij weet bijvoorbeeld heel veel over Godfried Bomans en Willem Wilmink, maar nog meer over kunst en politiek. Hij volgt minutieus wat er in de Hellendoornse politiek gebeurt. Deze maand kwam er van zijn hand een boek uit met de titel ‘Zetelroof in de gemeenteraad van Hellendoorn?’, waarin hij de recente politieke ontwikkelingen in de plaatselijke politiek beschouwt en analyseert en ook nog voorziet van een paar welgemeende adviezen. Want sinds 2007 is de gewezen manager actief als schrijver en verschijnt er met enige regelmaat een boek(‘je’ zo zegt hij zelf), uit met ‘schrijfsels over van alles en nog wat, ‘met ontboezemingen, beschouwingen, verslagen van gebeurtenissen en meningen, die hij graag met anderen wil delen’.

In Wat bezielt je vertelt de 80-jarige Ekelenkamp over zijn leven en drijfveren. Geboren en getogen in Nijverdal. Afkomstig uit een eenvoudig katholiek gezin van 11 kinderen. Een ‘goed’ gezin aldus Ekelenkamp waar hij met dankbaarheid op terugkijkt. Vader was schoenmaker maar nam er een baantje bij in de fabriek van KSW om het gezin te onderhouden.
Ekelenkamp vloog al vroeg uit naar Utrecht, waar hij in diverse management- en bestuursfuncties actief was. Na zijn werkzame leven kwam er tijd en ruimte voor zijn grote passie: kunst. Hij keerde samen met zijn vrouw Wil terug naar Nijverdal, waar hij in 2009 een galerie opende. Inmiddels woont het echtpaar Ekelenkamp in het centrum van Nijverdal en wordt de kunstverzameling ruimhartig uitgedeeld. Ekelenkamp vertelt hoe hij van een mens die mooie kunst wilde ‘hebben’ een weggever van kunst is geworden. Hij noemt zichzelf een zondagskind, een gelukkig mens die in toenemende mate dankbaar is. Iedere avond schrijft hij in zijn dagboekje over de dag die voorbij is en geeft hij de dag een cijfer. Het zijn vaak hoge cijfers. Gerard Ekelenkamp besluit de uitzending met een stukje uit het boek van Dirk de Wachter met de opmerking dat dat zijn antwoord is op de vraag waar het om gaat in het leven.

‘Wat bezielt je’ wordt uitgezonden in het weekend van 22 september op vrijdagavond om 19.30 uur na het HOi-journaal en wordt vervolgens op alle even halve uren herhaald in het weekend. De livestream is te volgen via www.hoimedia.com waar de uitzending ook terug te zien is.

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 59 minuten geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 19 uur geleden
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17