Afbeelding

Wat bezielt je met Hans van Overbeeke

Algemeen

HELLENDOORN - In het weekend van 21 april wordt Wat bezielt je uitgezonden. Gast is Hans van Overbeeke. De uit Zeeland afkomstige Van Overbeeke werd van civiel ingenieur burgemeester. Van 1994 tot en met 2010 was hij burgervader van Hellendoorn, waar onder zijn leiding het Huis voor Cultuur en Bestuur tot stand kwam.

In 2009 werd het leven van hem en zijn vrouw Bep op de kop gezet. Zijn zoon Carsten werd vermoord in Brazilië bij een roofoverval. 13 jaar later kwam zijn boek ‘Haar zoon’ uit waar hij uitgebreid ingaat op de periode na dit vreselijke gebeuren. In Wat bezielt je vertelt hij waarom hij is gaan schrijven. Wat het voor hem betekend heeft, wat hij over zich zelf geleerd heeft en waarom hij het zo belangrijk vindt zijn verhaal te vertellen. Hij begint de uitzending met te vertellen waarom hij liever een gesprek voert aan een hoge tafel dan aan een lage.

De uitzending is na het HOi journaal, wordt het hele weekend herhaald en is eveneens te volgen op de livestream van www.HOimedia.com waar de uitzending ook te zien is Uitzending gemist en YouTube.

De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 15 uur geleden
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 23 uur geleden
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17
Afbeelding
Tweede Internationaal G-team Toernooi bij vv DES 16 mei, 08:10