De ingang van Eigen Oogst in de Smidse. De expositie mocht dit jaar weer veel bezoekers verwelkomen die konden genieten van prachtige kunst.
De ingang van Eigen Oogst in de Smidse. De expositie mocht dit jaar weer veel bezoekers verwelkomen die konden genieten van prachtige kunst. Foto: A. van Ipenburg

‘Uitgelichten’ bekend gemaakt

Algemeen

NIJVERDAL - Tijdens de expositie van amateurkunstenaars ‘Eigen Oogst’ mag het publiek stemmen op het kunstwerk dat hen het meeste aanspreekt. Na afloop mogen de tien kunstenaars die de meeste stemmen krijgen hun werken tentoonstellen in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur.

Deze tentoonstelling draagt de naam ‘Uitgelicht’. Bij het vaststellen van de lijst ‘Uitgelichten’ houdt de organisatie rekening met het feit, dat iedere kunstenaar maar één keer in de vijf jaar uitgelicht kan worden. Bij de schilders, bijvoorbeeld, vielen dit jaar de nummers 2, 3, 4 en 5 van de scoringslijst ‘buiten de prijzen’, omdat zij in de afgelopen vijf jaar al eens uitgelicht waren. Dit geeft andere schilders alsnog de gelegenheid meer van hun werken aan een breed publiek te tonen.

De kunstenaars waar het om gaat zijn Tia Teijema (bestek/hout solderen), Jaap de Beer (digitale fotografie), Marjan Harmsen (glasfusion), Herman Fransen (keramiek), Michel van Dijk (acryl op katoen), Marieke van Petersen (gesso/acrylverf), Marinus de Vos (acrylverf, abstract op doek), Herman Bonhof (aquarel), Marjo Bonnier-Wolthuis (crazy quilt).

Expositie ‘Uitgelicht’ is vanaf 17 januari tot en met 12 februari 2023 in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur te bewonderen. Tegen die tijd leest u in deze krant meer over de betreffende kunstenaars.

Afbeelding
Column Gerdien op de thee bij André Gorter 12 uur geleden
Afbeelding
Taboedoorbrekend: lezing over de menopauze 13 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Nijverdal FOTO'S 17 uur geleden
Afbeelding
Ridderstrijd geopend 20 uur geleden
Afbeelding
Groei en Bloei Salland houdt Lentefair 22 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 23 uur geleden
Afbeelding
Laat de dagelijkse sleur van je afglijden: Geniet van een avond vol humor! 1 mei, 19:36
Afbeelding
Stap in de wereld van Juf Roos en Gijs voor een verjaardagsfeest om nooit te vergeten! 1 mei, 12:15