Kunst in ‘t Schoapenschot

Algemeen

Hellendoorn - Kunst in ‘t Schoapenschot is de jaarlijkse tentoonstelling georganiseerd door Oald Heldern De Noaberschop. Het biedt gelegenheid aan dertig lokale (amateur) kunstenaars hun werk te tonen.

Zeer gevarieerd
De expositie in het intieme Schoapenschot achter museum Erve Hofman is zeer gevarieerd. Er zijn schilderijen te zien in olieverf, aquarel en acryl. Er zijn tekeningen te bewonderen in potlood, krijt en inkt. Verder is er keramiek, glas in lood, houtsculpturen, mixed media en glasfusing. Voor iedere smaak is er dus wel iets moois te zien. Veel kunstwerken zijn te koop, voor alleszins redelijke prijzen.

Expositie bezoeken
Bezoekers kunnen nog tot en met 24 mei op dinsdag tot en met zondag van 13.30 tot 17.00 uur de prachtige kunstwerken bewonderen. Een kijkje in museum Erve Hofman is een goede combinatie, want ‘t Schoapenschot maakt deel uit van museum Erve Hofman aan de Hofmanstraat 2.

De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 4 mei, 12:42
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 3 mei, 19:47
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 3 mei, 17:44
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 3 mei, 14:02
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 3 mei, 12:12
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 3 mei, 09:42
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07