Afbeelding

Nieuwe Arie Aardworm wandelroute

Uitgaan

NIJVERDAL - De nieuwe Arie Aardworm route opent woensdag 8 mei. Kinderen, maar zeker ook hun ouders/verzorgers, kunnen tijdens deze wandelroute alles leren over drinkwater.

De wandeling is 4,5 kilometer lang en gaat door het waterwingebied van Vitens. Onderweg worden wandelaars door het online karakter Arie Aardworm meegenomen in de wereld van het drinkwater. Hoe wordt drinkwater gemaakt? Waarom moeten we er zuinig op zijn? Waarom is de natuur zo belangrijk voor het drinkwater? Tijdens de wandeling kunnen kinderen vragen beantwoorden. Bij elk goed ingevuld antwoord verschijnt een letter en aan het eind kan daarmee een woord gevormd worden.

Feestelijke opening

De route wordt op 8 mei geopend bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug aan de Grotestraat 281 in Nijverdal. Vitens is tussen 11.00 en 15.00 uur aanwezig met een kraam. De deelnemers die de route lopen, ontvangen een goodiebag om het bewustzijn rondom drinkwater te vergroten. Na de lancering van de route blijft deze beschikbaar en is te starten via https://vitens.pogotours.nl.

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 1 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 19 uur geleden
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17