René en José geflankeerd door hun zonen, voor hun bedrijfspand in Haarle. Trots dat ze al 25 jaar met veel plezier dit bedrijf runnen.
René en José geflankeerd door hun zonen, voor hun bedrijfspand in Haarle. Trots dat ze al 25 jaar met veel plezier dit bedrijf runnen.

‘Zijn trots op wat we bereikt hebben’

Zakelijk

HAARLE - Bouwbedrijf Ruiter bestaat 25 jaar en dat laten ze niet ongemerkt voorbij gaan. Op de deur en vlaggen bij hun pand in Haarle prijkt trots hun ‘25 jaar’-logo en volgende week is er een receptie, feest en uitstapje met alle medewerkers. “Met partners natuurlijk”, lacht José. “Die zijn bijna net zo belangrijk als onze medewerkers zelf.”

René Ruiter nam in 1999, samen met zijn broer Jan, Besten Bouwbedrijf over. “Ik werkte toen bij Schothans, maar de eigenaar van Besten was toe aan pensioen en het leek ons een mooie kans dit bedrijf over te nemen. Tot 2005 hebben mijn broer en ik het bedrijf samen gerund, toen nog aan de Raamsweg. Jan had meerdere bedrijven en wilde graag groter groeien, ik had daar niet zo’n behoefte aan. Daarop scheidden onze zakelijke wegen en in 2007 hebben we ons huidig pand gebouwd en in gebruik genomen. We zijn trots op wat we de afgelopen jaren bereikt hebben.”

Zijn vrouw José verzorgt de administratie binnen het bedrijf en herinnert zich nog goed hoe ze toen werkte met MSDOS. “Er is veel veranderd in die 25 jaar. De administratie is nu bijna helemaal digitaal, van bestellingen tot facturen. Een groot verschil met de papieren uit onze beginperiode.”

Wat in de afgelopen jaren nauwelijks veranderd is, is hun manier van werken. “We proberen alles zo makkelijk mogelijk te maken voor onze klanten”, vertelt René. “Of het nou gaat om een kleine aanpassing of het bouwen van je droomhuis, wij regelen alles. Een huis bouwen is nog een hele onderneming voor een particulier en wij weten precies wat er allemaal bij komt kijken. Hetzelfde geldt voor een verbouwing. Er is heel veel mogelijk en wij denken graag mee met onze klanten. Daarbij houden we niet vast aan standaard uitvoeringen, maar komen regelmatig met bijzondere oplossingen. Zo krijgt elk huis een persoonlijke uitstraling.”

Niet alleen in het bouwproces denken René en José met de klant mee. “Bij het opstellen van offertes of andere papieren is mijn uitgangspunt altijd: snap ik het zelf?”, vertelt José. “Ik ken niet alle bouwtermen en onze klanten ook niet, daar moet je rekening mee houden. Net zoals bijvoorbeeld een cadeautje bij de oplevering van een huis. Je ziet wel eens dat bewoners een bos bloemen krijgen bij de oplevering van een woning, maar dat vinden wij niet echt praktisch. Daarom geven wij een pakket met mokken en sleutelhangers van ons bedrijf, een beetje promotie maken moet kunnen, en een tegoedbon van Pand 55. Ook hierbij was de gedachte: wat zou ik zelf willen krijgen?”

Bouwbedrijf Ruiter kende tijdens de bouwcrisis (2008/2009) en corona zware tijden, maar werkt nu met vijftien tot twintig mensen. “Daarbij reken ik onszelf en onze zoons mee”, zegt René. “We hebben korte lijnen, iedereen heeft zijn eigen inbreng en weet wel wat er speelt. Onze beide zonen werken in het bedrijf en zullen dit op een bepaald moment voortzetten. Van jongs af aan gingen zij al regelmatig mee naar de bouw en hebben daar veel geleerd. Nu betrekken we ze steeds meer bij de bedrijfsvoering en ze hebben vaak verrassend goede ideeën. We hebben vooral werk hier in de buurt en dat bevalt ons allemaal goed. Iedereen kent onze bussen, met de karakteristieke R in de ruit.”

Bouwbedrijf Ruiter is de ideale partner bij nieuwbouw en ziet maatwerk als standaard bij verbouw. Ze denken altijd constructief met de klant mee en komen regelmatig met verrassende oplossingen.

Verbouwing of nieuwbouw in het vooruitzicht? Kijk voor meer informatie op de website en neem contact op.

Afbeelding
Toneelvoorstelling 'In de Lift' te zien in het ZINiN Theater 5 uur geleden
Afbeelding
Een pittige thuiswedstrijd voor NKC '51 1 7 uur geleden
Afbeelding
Risico om te degraderen groter voor SVVN na verlies 9 uur geleden
Afbeelding
Van hoog naar laag: ontdek de Sallandse Heuvelrug per fiets! 12 uur geleden
De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 4 mei, 12:42
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 3 mei, 19:47
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 3 mei, 17:44