Afbeelding

Een pittige thuiswedstrijd voor NKC ‘51 1

Sport

NIJVERDAL - De eerste wedstrijd van het veldseizoen in de Ereklasse tegen Synergo werd gewonnen met 16-20. Voor de tweede wedstrijd kwam Dalto uit Driebergen afgelopen zaterdag naar Nijverdal. Alhoewel Dalto geen bekende tegenstander is voor NKC ‘51 in competitieverband, wist NKC ‘51 wat het kon verwachten gezien de historie van de gasten. Dalto kwam meerdere keren uit in de Korfbal League en speelt nu op het tweede zaalniveau van Nederland. De wedstrijd stond onder leiding van de heer Hut en de heer Deen.

NKC ‘51 begon goed en wilde direct laten zien ze niet over zich heen lieten lopen. NKC ‘51 opende de score, maar de gelijkmaker volgde al snel. Al snel werd echter het overwicht van de gasten duidelijk, maar Dalto kon dit nog niet uitdrukken in de score. NKC ‘51 kwam af en toe op voorsprong, maar nooit voor lang. NKC ‘51 kon goed meekomen tot 7-7. Hierna stokte de doelpuntenproductie van de Nijverdallers. Zo’n tien minuten tot aan de rust en NKC ‘51 lukte het niet de korf nog te vinden. Dalto speelde volwassen, had veel over in de rebound, legde NKC ‘51 veel druk op en kon zo het voortouw en een comfortabele voorsprong nemen. De ruststand was met 7-12 in het voordeel van Dalto.

Ook na de rust was het eerste doelpunt voor NKC ‘51 en er leek nog hoop te zijn op het keren van de wedstrijd. Niets was minder waar. Dalto liet NKC ‘51 geen moment terugkomen in de wedstrijd en begon met scherp te schieten. NKC ‘51 gaf zich gewonnen. Dit werd ook zichtbaar in het veld waardoor de achterstand groter werd, 10-20. Dalto bleef doordenderen en NKC ‘51 had geen antwoord. Ook op conditie en kracht werden de Nijverdallers volledig afgetroefd. Dalto bepaalde de eindstand op 13-26. NKC ‘51 kon zich een klein gedeelte meten met deze topploeg, maar moest al snel daarna haar meerdere erkennen.

Komend weekend speelt NKC ‘51 wederom thuis, ditmaal tegen Oost-Arnhem, de huidige nummer één in de poule. Wedstrijd begint om 16.00 uur op Sportpark Gagelman.