Afbeelding
Foto: A. van Ipenburg

Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk

Human Interest

NIJVERDAL - Koning Willem-Alexander bracht woensdag 24 april een bezoek aan Eet- en werkcafé Kleurrijk. Hij ging met diverse talenten in gesprek en nam daar ruim de tijd voor. Na een eerste begroeting door burgemeester Jorrit Eijbersen, schudde hij handen van het aanwezige publiek, wat toch wel voor enige commotie zorgde. Er waren geen dranghekken geplaatst, waardoor de aanwezigen heel dicht bij de koning konden komen. Eén gelukkige toeschouwer ging zelfs met de koning én een foto van hemzelf met Koningin Máxima op de foto. 

De koning bezocht Eet- en werkcafé Kleurrijk op uitnodiging van Jessica Heutink. Na een verblijf op Lesbos, in 2007, en het zien van de vluchtelingencrisis daar, wilde zij iets betekenen voor vluchtelingen in Nederland. Dichtbij huis kon ze die droom verwezenlijken in Kleurrijk en Stichting Culture Kitchen.

Vluchtelingen krijgen bij Stichting Culture Kitchen de kans hun talenten te laten zien en verder te ontwikkelen. Tegelijkertijd krijgen ze professionele ondersteuning bij het leren van onder andere de Nederlandse taal. Koning Willem-Alexander ging met een aantal van hen in gesprek en bewonderde hoeveel zij in korte tijd al geleerd hebben. “Een gesprek aangaan in het Nederlands, met zoveel camera’s op je gericht, valt niet mee”, brak hij lachend het ijs. Een kleine hint voor de aanwezige media iets meer afstand te houden.

Jessica Heutink gaf de koning een rondleiding door het pand, waarbij hij met bijna iedereen wel op een ontspannen manier een praatje maakte.

Eigenlijk begon dat al bij aankomst, toen hij van het protocol afweek en toeschouwers de hand schudde. Dit tot grote vreugde van het publiek, dat heel dichtbij kon komen, omdat er geen dranghekken waren geplaatst. Alles verliep zonder incidenten en na dit intermezzo begon het officiële bezoek.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 2 uur geleden
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 7 uur geleden
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' gisteren
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 3 mei, 17:44
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 3 mei, 14:02
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 3 mei, 12:12
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 3 mei, 09:42
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07