Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.

Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug

Financieel

HELLENDOORN - Een steuntje in de rug nodig? Die is er! De gemeenteraad van Hellendoorn heeft in zijn vergadering van dinsdag 5 maart ingestemd met ‘meedoenregelingen’. Een nieuwe naam voor het oude ‘declaratiefonds’ en ‘kindpakket’. Dit betekent dat iedereen met minder (gezins)inkomen dan 120 procent van de geldende bijstandsnorm een bijdrage aan kan vragen.

Naast de nieuwe naam van de regeling zijn er ook andere veranderingen. Zo hoeven inwoners niet meer naar het Hulpfonds voor het aanvragen van een laptop, fiets of wasmachine. Deze bijdrage kan nu bij de gemeente aangevraagd worden. Ook wordt er niet meer gekeken naar het vermogen. Dus naar wat iemand aan spaargeld heeft. Er wordt alleen nog gekeken naar het (gezins)inkomen van de maand voor het indienen van de aanvraag.

Voor wat? 

Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten. Bijvoorbeeld voor de contributie van een voetbalvereniging. Ook kunnen de kosten voor een identiteitsbewijs betaald worden via de regeling. En het is ook mogelijk om een bijdrage voor een laptop, fiets, wasmachine, droger of koelkast aan te vragen.

Een aanvraag indienen

Inwoners met een bijstandsuitkering krijgen uiterlijk 15 april automatisch een bijdrage voor cultureel maatschappelijke activiteiten uitbetaald. Een bijdrage voor laptop, fiets en witgoed moet wel apart worden aangevraagd. Inwoners zonder bijstandsuitkering kunnen zelf een aanvraag indienen. Dit kan door een formulier op te vragen door een e-mail te sturen naar inkomensondersteuning@hellendoorn.nl. Ook kunnen inwoners bellen naar het algemene nummer van de gemeente: (0548) – 630 000 om een formulier aan te vragen.

Meer informatie?

Op de website van de gemeente staat meer informatie over de voorwaarden en de bedragen van de verschillende meedoenregelingen. Ga hiervoor naar de website www.hellendoorn.nl/meedoenregelingen.

Afbeelding
Lezing 'Van spintol tot spinnewiel' 3 uur geleden
Afbeelding
Column: Een rare vraag? 5 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe Arie Aardworm wandelroute 9 uur geleden
René en José geflankeerd door hun zonen, voor hun bedrijfspand in Haarle. Trots dat ze al 25 jaar met veel plezier dit bedrijf runnen.
'Zijn trots op wat we bereikt hebben' 22 uur geleden
Afbeelding
LSVN houdt weer een Straat- en wijktoernooi 23 uur geleden
Afbeelding
Twee keer goud voor G.V. Fysion in regiofinale gisteren
Afbeelding
Ashley en Fayèn turnen individuele finale gisteren
Afbeelding
Goede prestaties, geen kans op medailles door een tekort aan juryleden 26 apr, 15:41