Afbeelding

De Welle start in de Kruidenwijk met een cursus Valpreventie

Zorg

NIJVERDAL - Angst om te vallen? Steviger op de benen staan? De cursus Valpreventie van De Welle kan daarbij helpen. De cursus gaat maandag 22 april van start in de sporthal/Kulturhus Kruidenwijk, Kuperserf 43 in Nijverdal. De Welle werkt nauw samen met fysiotherapeut Karlijn Nieuwenhuis van FysioSterk Nijverdal-Hellendoorn voor deze cursus.

Er zijn twee groepen. De eerste is van 14.30 tot 15.30 uur en de tweede van 16.00 tot 17.00 uur. Deelname aan deze cursus kost 75 euro (mogelijk kan een deel van de cursus vergoed worden vanuit uw zorgverzekering). Elke inwoner van de gemeente Hellendoorn mag meedoen aan de cursus.

Gedurende tien weken gaan deelnemers aan de slag met specifieke oefeningen en een parcours vol situaties die men ook in het dagelijks leven kan tegenkomen. Doel hiervan is het trainen van spieren, zodat deelnemers meer kracht en stabiliteit in benen en romp ontwikkelen en zelfverzekerder kunnen lopen. Verder worden er ook technieken geleerd om een val beter op te kunnen vangen.

Naast deze praktijktraining is er ook aandacht voor de theorie. Hoe komt het dat mensen vaker vallen als ze ouder worden? En wat kunnen zij doen om een val te voorkomen? Ook is er voldoende tijd voor het onderling uitwisselen van ervaringen en tips. Tijdens de eerste cursusdag krijgen de deelnemers uitleg over de verdere invulling van de cursus. Elke training wordt afgesloten met een kopje koffie of thee.

Aanmelden voor de cursus kan bij De Welle via telefoonnummer 0548-638810 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur). Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Marije Dankelman (T: 06-12216966 of E: m.dankelman@stichtingdewelle.nl).

Afbeelding
Lezing 'Van spintol tot spinnewiel' 2 uur geleden
Afbeelding
Column: Een rare vraag? 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe Arie Aardworm wandelroute 7 uur geleden
René en José geflankeerd door hun zonen, voor hun bedrijfspand in Haarle. Trots dat ze al 25 jaar met veel plezier dit bedrijf runnen.
'Zijn trots op wat we bereikt hebben' 20 uur geleden
Afbeelding
LSVN houdt weer een Straat- en wijktoernooi 22 uur geleden
Afbeelding
Twee keer goud voor G.V. Fysion in regiofinale gisteren
Afbeelding
Ashley en Fayèn turnen individuele finale gisteren
Afbeelding
Goede prestaties, geen kans op medailles door een tekort aan juryleden gisteren