Afbeelding

SVVN boekt nuttige zege in Holten

Sport

NIJVERDAL/HOLTEN - Waar SVVN de vorige wedstrijd scherp begon was dit bij de wedstrijd van zaterdag 23 maart niet het geval. Of een verdediger dacht dat de pupil van de week nog bezig was is onbekend, maar hij verleent een aanvaller zo een vrije doortocht.

Misschien toch enigszins geschrokken, schoot de aanvaller de bal recht in de handen van de goed uitgekomen Patriz Loohuis, en dat binnen enkele seconden! Dit zette de toon voor de rest van de eerste helft. SVVN miste scherpte en leek telkens een stap te laat te komen in de duels. Balbezit resulteerde vaak in slordige passes, wat leidde tot een rommelige eerste helft. Blauw Wit vertrouwde voornamelijk op lange ballen, maar slaagde daar niet altijd in. Toch waren zij de betere ploeg en het enige team dat enig gevaar kon creëren.

Het eerste echte gevaar van SVVN kwam pas in de 28ste minuut, toen Jimmy Scharphof een scherpe voorzet vanaf links gaf aan Melvin Morsink, die net niet kon scoren. Even later kreeg Blauw Wit een grote kans toen een aanvaller plotseling alleen op de keeper af mocht gaan, maar Patriz Loohuis kwam als winnaar uit deze tweestrijd en voorkwam een tegendoelpunt. Vlak voor rust schoot Jimmy Scharphof net naast na een bal van rechts in de zestien.

Er moest duidelijk iets veranderen. Joep Beene verscheen aan de start van de tweede helft en bracht de intensiteit van vorige week met zich mee. In de 53ste minuut kreeg SVVN een hoekschop vanaf rechts. De bal werd weggestompt maar belandde voor de voeten van Stef Hallink, die tussen een woud van benen door wist te scoren. Tegen de verhouding in stond SVVN nu op voorsprong.

De tweede helft bood veel meer spektakel dan de eerste, met meer kansen voor beide doelen. In de 72ste minuut kreeg SVVN een gevaarlijke vrije trap aan de rechterkant van de zestien. Jimmy Scharphof nam de verantwoordelijkheid en schoot richting de verre hoek, maar de keeper redde. Twee minuten later kreeg SVVN een vrije trap op bijna dezelfde plek, iets verder van het doel. Ditmaal krulde Jimmy de bal over de muur in de korte hoek en bracht SVVN op een 0-2 voorsprong met nog een kwartier te spelen. Toch was niemand zeker van de overwinning, gezien het niet overtuigende veldspel.

Blauw Wit kreeg kansen, maar het bleek te lastig voor hen om te scoren. Teun Bakhuis had SVVN nog op 0-3 kunnen brengen, maar zijn schot miste de benodigde kracht om de keeper te passeren. Zo eindigde de wedstrijd in een 0-2 overwinning voor SVVN, waarmee ze hun voorsprong op Blauw Wit vergrootten tot vijf punten. Volgende week hebben ze vrij vanwege Pasen, maar de week erop spelen ze thuis tegen Juventa’12 op 6 april.