Afbeelding

IVN Hellendoorn-Nijverdal bestaat 50 jaar: Natuurfeest bij het Buitencentrum

Nieuws

NIJVERDAL - Het IVN Hellendoorn-Nijverdal bestaat 50 jaar. Daarom wordt er op maandag 1 april (tweede paasdag) van 11.00 tot 16.00 uur bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug binnen en buiten een Natuurfeest gehouden. Een feest voor jong en oud; er is veel te kijken, maar vooral veel te doen. 

Alle negen werkgroepen van het IVN laten met informatie, veel doe-activiteiten (spelletjes, ontdekken, vouwen, quizjes) en mini-excursies zien waar ze voor staan. Denk aan planten (wilde planten en planten in de tuin, maar ook eetbare en medicinale planten), vogels (van uilen tot weidevogels opsporen met een drone), paddenstoelen, amfibieën en reptielen, geologie, en fotografie. De jeugd is vertegenwoordigd door de Jeugdnatuurclub en de Junior Rangers. Ook het CNME en de Sterrenwacht, die in het zelfde gebouw huizen, presenteren zich.

Binnen zijn er mini-lezingen over vleermuizen (14.00 uur), het ringen van vogels (11.00 en 13.15 uur), en informatie over een ‘levende tuin’ door de tuincoaches (11.45 en 15.30 uur).

Ook zijn er mini-workshops zelf kweken van champignons (13.00 en 15.00 uur) en leren fotograferen met de smartphone (12.30 en 14.45 uur). Doorlopend kunnen bezoekers braakballen pluizen en natuurproducten bewonderen door een binoculair.

Vanuit de stand van de Sterrenwacht kunnen kleine groepjes een kort bezoekje brengen aan het Planetarium boven in het gebouw.

Voor meer informatie, zie ook www.ivn.nl/hellendoorn-nijverdal.

Afbeelding
Naar buiten in de meivakantie 5 uur geleden
Tijdens een van de bijeenkomsten werd er opnieuw getrouwd.
Bijeenkomsten 'De Kracht van Herinnering' 6 uur geleden
Afbeelding
Lezing 'Van spintol tot spinnewiel' 10 uur geleden
Afbeelding
Column: Een rare vraag? 13 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe Arie Aardworm wandelroute 16 uur geleden
René en José geflankeerd door hun zonen, voor hun bedrijfspand in Haarle. Trots dat ze al 25 jaar met veel plezier dit bedrijf runnen.
'Zijn trots op wat we bereikt hebben' 26 apr, 19:39
Afbeelding
LSVN houdt weer een Straat- en wijktoernooi 26 apr, 18:01
Afbeelding
Twee keer goud voor G.V. Fysion in regiofinale 26 apr, 16:18