Afbeelding

Sporen van reeën vinden met gids

Algemeen

NIJVERDAL - In de schemering van maandag 7 augustus houdt Staatsbosbeheer een excursie om samen met een gids te speuren naar sporen van reeën.

Op de Sallandse Heuvelrug leven ongeveer 600 reeën, meestal hebben zij een wat verborgen bestaan. Maar in de bronstijd laten ze zich iets meer zien. De gids weet precies waar onderweg op gelet moet worden: ligplaatsen, prenten in het zand of vraatsporen. In de avondschemering maken de deelnemers de meeste kans om oog in oog te staan met een ree. Of het echt gaat gebeuren is niet zeker, maar sporen van reeën zullen zeker te zien zijn. Onderweg vertelt de gids wetenswaardigheden over reeën.

De excursie begint om 20.00 uur en er zal ongeveer vijf kilometer worden gewandeld. Op deze dag rijdt ook de heideslak. Zo is het voor iedereen mogelijk om op zoek te gaan naar reeën. Het vertrekpunt is het Buitencentrum van Staatsbosbeheer aan de Grotestraat 281 te Nijverdal. Aanmelden via www.staatsbosbeheer.nl

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 19 mei, 12:41
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11