Afbeelding

Met een gids speuren naar sporen van reeën

Algemeen

NIJVERDAL - Op de Sallandse heuvelrug leven ongeveer 600 reeën, meestal hebben zij een wat verborgen bestaan. Maar in de bronstijd laten ze zich iets meer zien. Speur met de gids van Staatsbosbeheer mee naar sporen van reeën op donderdag 13 juli of dinsdag 25 juli.

De gids weet precies waar je onderweg op moet letten: zoals ligplaatsen, prenten in het zand of vraatsporen. Onderweg vertelt de gids wetenswaardigheden van dit dier en wie weet kruist er eentje het pad. In de ochtend- en avondschemering is de kans het grootst om oog in oog te staan met een ree. Of het echt gaat gebeuren is niet zeker.

Op deze dagen rijdt ook de heideslak, een elektrokar met chauffeur. Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om op zoek te gaan naar reeën.

De start van de wandeling is op donderdag 13 juli om 20.30 uur en op dinsdag 25 juli om 5.00 uur bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281 in Nijverdal. De wandeling heeft een lengte van ongeveer vijf kilometer en is geschikt voor personen vanaf 10 jaar. Kosten voor volwassenen zijn 8,50 euro en voor kinderen tot en met 12 jaar 5,25 euro. Aanmelden kan via staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/activiteiten

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 19 mei, 12:41
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11