'EerlijkWinkelen Route' nu ook in gemeente Hellendoorn

  Zonder foto

De Stichting Fairtrade Gemeente Hellendoorn wil graag consumenten de weg wijzen naar winkels die Fairtrade-producten verkopen. Dit is goed voor de bekendheid van de producten, dan kunnen de consumenten ook ervaren dat Fairtrade-producten niet altijd duurder zijn en dat ze op heel veel locaties verkrijgbaar zijn.

door Stichting Fairtrade Gemeente Hellendoorn

HELLENDOORN - Toch zet van de grote groep mensen die zeggen Fairtrade en duurzamer te willen shoppen maar een klein deel dit om in daadwerkelijke actie. Door nog steeds bestaande vooroordelen over Fairtrade-producten of doordat niet bekend is waar je deze kan vinden en hoe je ze kan herkennen. Daarom zocht de Fairtrade-werkgroep een platform en zijn uitgekomen bij de Stichting Eerlijk Winkelen.

De Stichting EerlijkWinkelen is opgericht in juli 2010 en wijst op diverse manieren de weg naar leuke en hippe winkels die aantoonbaar Fairtrade, biologische en/of tweedehands producten verkopen.

Bijdrage
Door deze samenwerking is de gemeente Hellendoorn de 65e Gemeente in Nederland die zichtbaar is via dit platform. Inmiddels zijn er negentien winkels uit de gemeente te vinden op de landelijke website. Leuke, hippe zaken met een relatie tot Fairtrade, biologisch, gerecycled, kringloop of die op een of andere manier een bijdrage aan een betere wereld leveren. Een groen symbooltje staat voor gemaakt met respect voor natuur en milieu; een oranje voor gemaakt met respect voor mensen; een gele voor gerecycled en de roze is voor een bijdrage aan een betere wereld.

App
EerlijkWinkelen heeft ook een handige app voor smartphones. Op basis van je gps-positie heb je in een mum van tijd een overzicht van de winkel in de stad of dorp waar je je bevindt. De app heeft een filtermogelijkheid om bijvoorbeeld gericht naar winkels met kleding, cadeaus of eten & drinken te zoeken. Via sociale media-knoppen in de app kun je meteen aan je vrienden en volgers laten weten welke leuke winkel met eerlijke producten je ontdekt hebt.

Deelnemende winkels
De negentien winkels in de gemeente Hellendoorn die deelnemen zijn: Ambachtsbakker Nieuwenhuis, Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Buitengewoon Lekker, Hebbedingen, Scala Reform en Kruidenhuis, Lysa's, Landgoed De Uitkijk, Boekhandel Pepijn, Twente Decadente, Herberg De Pas, Bal Vismeesters, Molen De Hoop, Renata Delicatesssen & Zo, Kringloop De Tweede Ronde, Wereldwinkel Nijverdal, Zuivelhoeve Nijverdal, Dorcas Winkel Nijverdal, De Jongens Food & Lifestyle en De Budde.

Kijk voor meer informatie op de website

Meer berichten