Logo twentsvolksblad.nl


Francien Kaljouw, Léandra van der Burgh (Dramatherapeute Rijssen) en Sita de Jager (v.l.n.r.) zijn blij met de themaweek.
Francien Kaljouw, Léandra van der Burgh (Dramatherapeute Rijssen) en Sita de Jager (v.l.n.r.) zijn blij met de themaweek.

Gratis kennismaken met muziek- en beeldende therapie

  Zakelijk

De Federatie voor Vaktherapeutische Beroepen (FVB) en haar beroepsverenigingen lanceren 2 oktober de Week van de Vaktherapie. Landelijk zullen vele vaktherapeuten voor cliënten, verwijzers, zorginkopers en andere geïnteresseerden kennis laten maken met wat vaktherapie kan betekenen in de zorg. Ook in Nijverdal-Hellendoorn en omstreken zijn vaktherapeuten aan het werk, zoals Francien Kaljouw en Sita de Jager.

Nijverdal - "Wat fijn dat onze vereniging ons nu ook ondersteunt met de profilering van ons vak. Wij hebben een eigen praktijk in Nijverdal en Hellendoorn, maar als je je vak zelfstandig profileert, is het heel hard werken", benoemen Francien en Sita. Sita de Jager heeft een eigen praktijk voor Muziektherapie in Hellendoorn. Franciens praktijk voor beeldende therapie is gevestigd in Nijverdal.
Vaktherapie is nog niet bekend bij het grote publiek, terwijl het al zestig jaar in Nederland bestaat. Deze non-verbale therapie heeft een zevental verschillende disciplines: muziektherapie, danstherapie, dramatherapie, beeldende therapie, psychomotorische kindertherapie, psychomotorische therapie en speltherapie.
In het kader van de Week van de Vaktherapie geeft beeldend therapeute Francien Kaljouw mensen de gelegenheid om gratis kennis te maken met Beeldende therapie. Dit aanbod geldt voor de hele maand oktober. Hiervoor kan telefonisch of via een e-mail een afspraak gemaakt worden (zie de contactgegevens op de website van de Vleugelslag, Nijverdal).

Sita de Jager houdt op 7 oktober een inloopochtend in de praktijkruimte aan de Molenweg 14 in Hellendoorn. Nieuwsgierig naar wat muziektherapie kan betekenen voor jou of iemand anders? Neem een kijkje, kom langs tussen 10.00 en 12.30 uur en laat je vrijblijvend informeren.

De voordelen van vaktherapie? Dat weten de dames wel: "We zijn professioneel, zelfstandig en daardoor erg flexibel. Mensen hebben één aanspreekpunt en hebben zelf de regie over hun behandeling. Vaktherapie kan een op zichzelf staande behandeling zijn, maar ook gecombineerd worden met een andere behandeling elders. Met vaktherapie werk je ervaringsgericht."

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox