Logo twentsvolksblad.nl


Op woensdag 30 augustus start er in Nijverdal een nieuwe cursus baby- en kindergebaren.  In drie avonden worden ruim 50 gebaren aangeleerd. Daarnaast oefenen de deelnemers met voorlezen, liedjes zingen en spelletjes doen met gebaren.
Op woensdag 30 augustus start er in Nijverdal een nieuwe cursus baby- en kindergebaren. In drie avonden worden ruim 50 gebaren aangeleerd. Daarnaast oefenen de deelnemers met voorlezen, liedjes zingen en spelletjes doen met gebaren.

Nieuwe cursus baby- en kindergebaren

  Zakelijk

Wil jij meer interactie met je baby? Komt je peuter nog niet goed uit zijn woorden? Kan je dreumes nog niet praten? Hoe handig zou het zijn als je kind kan vertellen wat er aan de hand is? Door het gebruik van gebaren kunnen kinderen vanaf 8 maanden oud met je communiceren! Leer deze gebaren tijdens de cursus babygebaren die start op woensdag 30 augustus in Nijverdal. Ouders, grootouders, gastouders zijn van harte welkom!

NIJVERDAL - Hoewel een baby gemiddeld pas rond de achttien maanden begint met praten is hij al veel eerder fysiek in staat om te communiceren. Het praten, het bewegen van je mond, is onderdeel van de fijne motoriek. Het maken van bewegingen met je vingers, handen en armen valt onder de grove motoriek. De grove motoriek is bij een baby eerder ontwikkeld. Hierdoor kan hij eerder met zijn handen duidelijk maken wat hij wil, dan met zijn mond.

Tussen de zes en negen maanden zijn de hersenfuncties voldoende ontwikkeld zodat het kind de omgeving om zich heen kan opnemen en observeren. Denk bijvoorbeeld aan een vliegtuig in de lucht of een eendje dat in de vijver zwemt. Een kind wil graag met je delen wat hij ziet of nodig heeft, maar kan dat nog niet vertellen. Ze kunnen echter wel gebaren maken. Handig, want ze kunnen deze gebaren inzetten bij hun dagelijkse communicatie. Zo kunnen baby's al vanaf acht maanden oud vertellen wat ze willen, nodig hebben of buiten voorbij zien komen.

Baby- en kindergebaar is een landelijke organisatie die gespecialiseerd is in activiteiten rondom babygebaren. Interactief leren staat hierbij voorop. Docente Saskia Schreurs vertelt: "Tijdens de hele cursus leren de deelnemers zo'n vijftig gebaren. Die kun je inzetten bij je gesproken taal, maar we oefenen bijvoorbeeld ook liedjes waar die gebaren in voorkomen. Daarnaast oefenen we diverse activiteiten met gebaren en komen er veel voorbeelden en filmpjes voorbij. Een interactieve cursus met veel praktische tips die je de volgende dag al direct met je kleintje kunt uitproberen!"

Op woensdag 30 augustus start er een nieuwe cursus. In drie avonden worden ruim 50 gebaren aangeleerd. Daarnaast oefenen de deelnemers met voorlezen, liedjes zingen en spelletjes doen met gebaren. De kosten bedragen 70 euro per persoon en zijn inclusief een liedjesboek en een set gebarenkaarten. Het is tevens mogelijk om alleen de eerste avond (de kennismakingsworkshop) bij te wonen. Je leert dan vijftien basisgebaren en dit kost 15 euro per persoon. Meer informatie en direct inschrijven via saskia.schreurs@babygebaar.nl of via www.babygebaar.nl. We zijn ook te volgen op Facebook: Babygebaren Twente.

reageer als eerste
Meer berichten