Met twee groepen heeft Scouting Reggegroep meegedaan aan de wedstrijden met het thema Star Wars.
Met twee groepen heeft Scouting Reggegroep meegedaan aan de wedstrijden met het thema Star Wars. (Foto: Scouting Reggegroep)

Succesvol weekend voor Scouting Reggegroep

  Verenigingen

HELLENDOORN / NIJVERDAL - De Scouting Reggegroep heeft onlangs meegedaan met de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW). Dit is een jaarlijks terugkerend evenement voor scouts in de leeftijd van 11 tot en met 15 jaar. Dit heeft een mooie achtste en tiende plek opgeleverd.

RSW staat voor Regionale Scouting Wedstrijden. Dit is het grootste jaarlijks terugkerende evenement dat wordt georganiseerd door Scouting Regio Twente en is bedoeld voor de Scouts-leeftijd (11-15 jaar). De RSW wordt elk jaar in een weekend in april gehouden. De RSW is de voorronde voor de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW). "Het is de bedoeling dat de deelnemende patrouilles (groepjes) het weekend zo zelfstandig mogelijk doorkomen," zegt een woordvoerder. "Ze zetten zelf hun tent op en koken zelf hun eigen maaltijd. Hier zijn punten mee te verdienen, net als met de verschillende spelen en een wandeltocht met kompas en opdrachten. Ook het maken van thema(aan)kleding in de weken voorafgaand aan de RSW levert extra punten op. De drie patrouilles die aan het eind van het weekend de meeste punten hebben gehaald, kwalificeren zich voor de LSW." Aan deze editie hebben 29 groepen van veertien scoutinggroepen meegedaan.
"Scouting Reggegroep deed mee met twee patrouilles: T.I.E. Troepers en Scoutwalkers, met het streven om in de top 10 te belanden. Dit is gelukt," aldus de woordvoerder.

Meer berichten