Logo twentsvolksblad.nl


De Regge in een heel ander licht beleven. Dat kan op woensdag 11, donderdag 12, vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober.
De Regge in een heel ander licht beleven. Dat kan op woensdag 11, donderdag 12, vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober.

Belevingsvaart bij avond over de Regge

  Toerisme

Op vier achtereenvolgende avonden in oktober krijgen inwoners en bezoekers van de gemeente Hellendoorn de kans om de Regge in een heel ander licht te beleven.

HELLENDOORN - Gedurende een avondvaart met een grote fluisterboot worden op en langs de rivier beeldhouwwerken, schilderijen, installaties en gedichten van lokale kunstenaars in een unieke natuurlijke omgeving geplaatst en schitterend uitgelicht. Terwijl ook de rivier zelf en de omliggende natuur zich door de uitgekiende verlichting heel anders laten ervaren.

Om 19.30 uur vertrekt de boot vanaf landgoed Schuilenburg en vaart een uur stroomafwaarts tot aan de fietsbrug aan de West Dammarkesteeg in Marle. Daar wordt ontscheept en vervolgens worden de deelnemers met een huifkar teruggebracht naar Schuilenburg.

Om 21.00 uur vertrekt de boot weer stroomopwaarts met deelnemers die starten bij Pannenkoekenhuus Marle. De huifkar brengt die mensen na aankomst bij Schuilenburg weer terug naar het pannenkoekenhuis. Tijdens de tocht zal Herman Kampman op de boot zijn verhalen en gedichten ten gehore brengen.

Deze pure belevingstocht is bedacht en georganiseerd door Hellendoorner Gerrit Hendriks. Hij liet zich inspireren door lichtevenementen rond de Amsterdamse grachten en vond: dat kan op de Regge ook. Lichttechnicus Harrie Hendrik Boers en schipper Jan Sterk verleenden direct hun medewerking en met de huifkar van Henk van der Vegt was het plaatje compleet.

Deelnemers dienen een half uur voor vertrek aanwezig te zijn. De tochten worden georganiseerd op woensdag 11, donderdag 12, vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober. De kosten bedragen 9,50 euro per persoon, inclusief koffie met krentenwegge. Deelnemers moeten zich opgeven bij landgoed Schuilenburg, tel. 0548-681782 of Pannenkoekenhuus Marle, tel 0548-681316. Maximaal 35 personen per afvaart.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox