Verschillende leden van de Hertruiters hebben mooie resultaten behaald bij dressuurwedstrijden. (Eigen foto)
Verschillende leden van de Hertruiters hebben mooie resultaten behaald bij dressuurwedstrijden. (Eigen foto) (Foto: Hertruiters Hellendoorn)

Hertruiters behalen klinkende resultaten

  Sport

Leden van de Hertruiters hebben afgelopen week volop gedressuurd. Van Friesland tot Geesteren kwamen diverse combinaties in actie en reden zich daarbij in de prijzen.

HELLENDOORN - In Friesland werd er een Bixie-wedstrijd voor de jongste ruitertjes gereden en daaraan deed Isabelle Plijter mee. Met 79 en 81 punten in de klasse A, behaalde ze met haar pony Karlos van Orchid's twee keer een tweede prijs.

In Olst kwam Wendy Hulsink aan de start met de mooie Fries Amke Kasteelsche Hof in de klasse L2. Met 202 punten haalde ze een derde prijs in de gecombineerde L1/L2 rubriek.

Geesteren
In Geesteren was er drie dagen dressuur, van pony's in de B tot het allerhoogste niveau Grand Prix. In de B-dressuur categorie DE wist Jinthe Wemekamp met Hendi's Camilia beslag te leggen op de 1e prijs met 189 punten. De klasse M1/M2 dressuur categorie DE was er een eerste prijs voor Marilyn Roelofs met haar pony Poppings Soraya.

Bij de paarden was er maar liefst twee keer een eerste prijs voor Petra van Moort in de B-dressuur met scores van wel 220 en 195 punten. Ze had hiervoor Witte van Moort's Illiusion gezadeld.
In de klasse L1 dressuur was er een tweede en vijfde prijs voor Lianne van der Horst met Lady Ebony. In de L2 dressuur wist Annelies Hosmar met haar Kravitz een 3e prijs te bemachtigen met 200,5 punten.

Als laatste Hertruiter tijdens Hippisch Geesteren kwam Frank Hosmar aan de start met zijn Alphaville NOP. Ze kwamen uit in de paradressuur grade V en Geesteren gold als een kadervormingswedstrijd. Na maanden niet op concours te zijn geweest liet het duo zien de maanden training goed besteed te hebben. Ze behaalden met 75,54% en 75,06% de hoogste scores van het evenement en mochten naast een 1e en 2e prijs ook nog eens de prijs voor de best scorende combinatie in ontvangst nemen. Dat was een mooie statiedeken voor Alpaville NOP.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden