Bas en de trainers kijken terug op een zeer geslaagd weekend.
Bas en de trainers kijken terug op een zeer geslaagd weekend. (Foto: Fysion)

Zilver voor Bas Leusenkamp

  Sport

door Fysion

NIJVERDAL/HOOFDDORPBas Leusenkamp van gymsportvereniging Fysion Nijverdal kwam op zaterdag 2 juni in actie tijdens de bondskampioenschappen derde divisie heren turnen van de KNGU in Hoofddorp.

De beste twaalf turners uit heel Nederland in de categorie instap mochten aan de meerkamp finale meedoen. Op zes turnonderdelen werd uiteindelijk gestreden om de titel. Bas haalde met 1 tiende verschil op de nummer drie een vijfde plaats in het eindklassement.

Maar het NK was voor Bas en trainers Jacco Zomer en Robert Grootenhuis nog niet afgelopen, want op zondag 3 juni mocht Bas nog strijden op het NK toestelfinales in Hoofddorp. Op de onderdelen voltige en ringen had hij de tickets gewonnen, door bij beste zes turners per toestel te eindigen op het ½ finale NK enkele weken geleden in Kampen.

Op het onderdeel voltige liet hij een hele mooie oefening zien en bleef het heel spannend of hij op dit onderdeel de eerste plaats zou halen. Helaas was een turner met 0.01 pt. beter en mocht Bas de zilveren medaille in ontvangst nemen. Ook op het onderdeel ringen liet hij een super nette oefening zien aan de jury. Ook hier lagen de uitslagen heel dicht bij elkaar. Met 18,9 punten behaalde Bas de vijfde plaats. De turner op de eerste plaats had 19,2 punten.

Tot slot was er nog een grote verrassing voor Bas. De beste zes turners in de meerkamp finale mogen op zaterdag 23 juni deelnemen aan de Ahoy Supercup. Deze wedstrijd is een onderdeel van de Dutch Finals van de KNGU die worden gehouden op 23 en 24 juni in Rotterdam.

Meer berichten