Marc van Groen nieuwe trainer bij ZPC Het Ravijn

  Sport
Marc van Groen wil ervoor zorgen dat de heren van ZPC Het Ravijn snel en attractief waterpolo gaan spelen. Foto:  Marcel ter Bals.
Marc van Groen wil ervoor zorgen dat de heren van ZPC Het Ravijn snel en attractief waterpolo gaan spelen. Foto: Marcel ter Bals. (Foto: Marcel ter Bals)

NIJVERDAL - ZPC Het Ravijn uit Nijverdal heeft Marc van Groen als nieuwe trainer/coach van het eerste herenteam aangesteld. Hij neemt deze rol over van Robert Munkáscy, die aankomend seizoen verbonden zal zijn aan de Nationale Waterpolo Academie in Eindhoven.

De afgelopen jaren heeft Van Groen diverse jeugdteams van ZPC De Hof en de Regionale Waterpolo School onder zijn hoede gehad. Daarnaast was hij in 2010-2011 assistent bij het eerste dames team van ZPC Het Ravijn, waarmee hij een zilveren medaille behaalde in de Europese LEN Trophy. Als speler was Van Groen jaren actief in de Hoofdklasse, de huidige Eredivisie, voor HZC De Robben en ZWV Nereus (nu De Zaan). Daarmee speelde hij verschillende bekerfinales en haalde de halve finale van de Europa Cup voor bekerwinnaars. Via Jong Oranje bereikte hij het nationaal team, waarmee hij twee EK's en een WK speelde. "Ik heb erg veel zin om bij ZPC Het Ravijn aan de slag te gaan," aldus Marc van Groen. "Het team heeft een aantal ervaren spelers die al jaren in de Eredivisie spelen, daarnaast is er ook een grote groep jeugdig talent dat zich sterk ontwikkeld heeft in het eerste of tweede team. Dit zorgt voor een mooie balans in de herenselectie. Ik wil er voor zorgen dat we aankomend seizoen snel, attractief en creatief waterpolo spelen." Voorzitter van de topsportcommissie, Eelco Vermeij, noemt het 'een goede zaak' dat Van Groen straks verbonden is aan de heren van ZPC. "Met Marc halen wij een coach binnen die bewezen heeft jeugdige spelers naar een hoger niveau te kunnen tillen. Dat past bij onze doelstelling om de komende jaren het grote potentieel aan jonge spelers binnen te halen."

Meer berichten