Tijdens de wedstrijd in Nijmegen waren er kansen aan beide kanten. Foto: De Zweef.
Tijdens de wedstrijd in Nijmegen waren er kansen aan beide kanten. Foto: De Zweef. (Foto: De Zweef)

De Zweef gaat door met winnen

  Sport

door de Zweef

NIJMEGEN / NIJVERDAL - Met nog vier wedstrijden te gaan, kan heel voorzichtig gedacht worden aan klassebehoud. De 0-1 tegen Quick was zwaar bevochten, maar verdiend. De vreugde in de kleedkamer na afloop was groot en gold natuurlijk niet de bijna zekere degradatie van Quick, maar het feit dat De Zweef nagenoeg veilig is. Het was geen spektakelstuk in Nijmegen, maar het was spannend met kansen aan beide kanten.

Het eerste kwartier was voor Quick, dat de week eerder al Rigtersbleek versloeg met 4-1. Vooral via de vleugels werd De Zweef overlopen, waarbij Dennie Hoogenkamp een betrouwbare sluitpost vormde. Na dat kwartier kreeg De Zweef langzaam meer grip op het spel en kon ook de doelman van Quick worden getest. Echt gevaarlijk werd het niet. Voor beide doelen overigens, zodat de 0-0 bij rust terecht was.

De tweede helft vertoonde hetzelfde beeld. Tot een kwartier voor tijd was De Zweef de betere ploeg met een paar kansjes. Toen nam Quick het initiatief en iedere blauwwitter sloeg de schrik om het hart. Gelukkig duurde dit initiatief niet lang.Inmiddels was Thomas Vermeulen vervangen door Nick Snellink in de 54e minuut en Jesper Krukkert voor Dennis van der Lely in de 57e minuut.

Vrije doorloop
In deze fase van de strijd was er een mooie kans voor Tom Heuver, die een vrije doorloop had naar het doel, maar ervoor koos af te spelen. In het vervolg ging deze kans verloren. Quick moest vanaf dit moment ook verder met tien man toen een verdediger (reeds in bezit van geel) de doorgebroken Dennis van der Lely naar het kunstgras werkte. De tweede gele kaart en dus rood.

Eindoffensief
De Zweef's eindoffensief leidde tot kansen voor Dennis van der Lely en Sven Dikkers. Ruben Hendriks was niet helemaal fit meer en maakte in de 86e minuut plaats voor Marco ten Dam, die vanaf binnenkomst gevaarlijk was.Een aanval over rechts met een strakke voorzet van Marco ten Dam eindigde bij de tweede paal op de voet van Nick Snellink, die de 0-1 binnen knalde. Feest alom bij de blauwwitten.Diezelfde Nick had de 0-2 kunnen binnen koppen, maar zag zijn inzet net naast gaan.

Belangrijke punten
Dat maakte na 95 minuten voetbal niets meer uit. De armen konden de lucht in, waarbij zelfs trainer Wennemers zich niet onbetuigd liet. Drie hele belangrijke punten konden mee naar Nijverdal.


Kijk voor meer informatie op de website van De Zweef.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden