Twee teams van de afdeling ritmische gym Fysion gaan in juni  naar Hillegom voor het NK.
Twee teams van de afdeling ritmische gym Fysion gaan in juni naar Hillegom voor het NK. (Foto: RG Fysion Nijverdal)

Teams ritmische gym Fysion geplaatst voor NK

  Sport

door GV Fysion

SPIJKENISSE/NIJVERDAL - Twee teams van Fysion hebben op zaterdag 14 april deelgenomen aan de tweede plaatsingswedstrijden voor groepen in Spijkenisse.

Beide teams van Fysion bestaan uit vijf meisjes en komen uit in verschillende leeftijdscategorieën in de tweede divisie. Beide teams dansen twee oefeningen met bal, hoepel en knots.De junioren van Fysion hebben gouden medaille behaald met het verplichte materiaal knots. Met het keuze materiaal hoepel werden zij zesde.De pre-junioren hebben met het verplichte materiaal hoepel een negende plaats behaald en een zevende plaats met het keuze materiaal bal.Door middel van deze resultaten en die op de eerste plaatsingswedstrijd in Zuid-Laren hebben beide teams zich geplaatst voor het NK dat op zaterdag 9 juni in Hillegom plaats vindt. Trainsters Mariëlle van Dam en Marin Scheppink zijn zeer tevreden met de behaalde resultaten.

Jong talent
Ook bij het jonge talent van de selectie turnen waren er successen. In Rijssen deden zij mee aan de turnsters in de leeftijd van 6 tot en met 8 mee aan hun eerste officiële KNGU-wedstrijd. Kijk voor de resultaten van deze wedstrijd op de website van GV Fysion.

In de eerste wedstrijdronde waren de pre-instappers (2010) niveau D2 aan de beurt.

In de andere baan was het de beurt aan Amy Stokkers en Sylvie Rodijk (2011) in de categorie pre-pre-instap D2. Beide turnsters turnen een foutloze wedstrijd! Amy werd 1e op brug, balk én vloer en mocht aan het einde van de wedstrijd dan ook verdienstelijk het goud in ontvangst nemen. Vlak daarachter volgde Sylvie die heel knap het brons in ontvangst mocht nemen met een prachtige 3e score op brug en balk.

De tweede ronde waren maar liefst 10 Fysion turnsters aan de beurt en de zaal kleurde dan ook vrolijk roze. In baan 1 turnden de pre-instappers (2010) D1, nog niet eerder deed Fysion op deze jonge leeftijd al mee in dit hoge niveau. Norah Steggink (29e) en Lenthe Oude Luttikhuis (23e) startten een beetje vals op balk en vloer en maakten daar dure fouten. Maar beide dames herpakten zich goed en turnden de wedstrijd goed uit, Norah behaalde zelfs een 1e plek op sprong waar Lenthe 7e werd op brug. Lynn van Tongeren en Sterre Pots turnen beide in dezelfde categorie een foutloze wedstrijd. Sterre kwam net 0,350 te kort voor het podium maar mag trots zijn op haar 4e plek. Lynn haalde in dit sterke deelnemersveld een 3e score op brug en volgde vlak achter Sterre met een mooie 6e plaats in de eindklassering.

In baan 2 was het een compleet "Fysion-leger" met maar liefst 6 turnsters in de pre-pre-instap (2011) D3. Ook hier lag het niveau hoog en was er een groot deelnemersveld van maar liefst 29 turnsters. Sophie Krukkert (26e) maakte een valse start op het toestel sprong wat haar weerhield van een hoge eindklassering maar werd op brug heel knap 2e. Carmen Hofhuis (17e) turnde een goede wedstrijd en liet ook veel vooruitgang zien ten opzichte van de oefenwedstrijd met een prachtige 7e plek op balk. Gwen Steggink kwam net boven Carmen uit op een 15e plaats en liet ook zien dat de smalle evenwichtsbalk haar beste toestel is met een 9e score op dit onderdeel. Maartje van der Wilk ( 11e) kwam net niet mee in de top tien maar haalde met een 14,200 een 5e plaats op het toestel brug. Julia van Horen (6e) en Ezra Ronner (5e) kwamen na een foutloze wedstrijd heel dicht bij het podium waarin Julia op vloer uitblonk met een 3e score. Ezra liet haar spierballen op brug zien en werd knap 4e op dit toestel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden