Dennis en Daniek spelen allebei in de landelijke SBN competitie, Daniek op het hoogste vrouwen niveau (eredivisie) en Dennis speelt op het één na hoogste niveau (eerste divisie) met zijn team. Eigen foto
Dennis en Daniek spelen allebei in de landelijke SBN competitie, Daniek op het hoogste vrouwen niveau (eredivisie) en Dennis speelt op het één na hoogste niveau (eerste divisie) met zijn team. Eigen foto

'Er is geen mooiere sport dan squash'

  Sport

"Snelheid, reactievermogen, beweging en het gevoel dat je na het spelen krijgt: bezweet en voldaan!" Squashtalenten broer en zus Dennis en Daniek Krukkert uit Hellendoorn zijn enthousiast over deze sport. Er is nog een voordeel: je kunt de squashsport ook in de winter beoefenen.

Hellendoorn - Dennis (19) en Daniek (16) hanteerden voor het eerst het squashracket in 2011, bij Squash Hellendoorn, waar ze nog steeds spelen. De laatste vier jaar werd het serieus en begonnen ze beiden aan het CSE traject in Zwolle, waar ze twee tot drie keer per dag trainen.

"Belangrijk om goed te kunnen squashen is dat je een goed uithoudingsvermogen hebt in combinatie met het tactische en technische gedeelte. Zodat je snel bij de bal kunt zijn en van daar uit de juiste keuzes kunt maken."

Broer en zus spelen allebei in de landelijke SBN competitie, Daniek op het hoogste vrouwen niveau (eredivisie) en Dennis speelt op het één na hoogste niveau (eerste divisie) met zijn team. Daniek staat momenteel tweede in de competitie en Dennis derde. In het begin van haar squashcarrière is Daniek een keer Nederlands kampioen geworden en stond daarnaast meerdere keren in de finales. In januari trainden broer en zus elf dagen in Amerika en speelden daar ook een toernooi. Dennis deed mee in de hoogste categorie bij de mannen en werd vijfde. Daniek speelde in de hoogste categorie bij de vrouwen en wist de finale binnen te slepen.

Naast squash hebben ze hun studies. Daniek volgt op Landstede de opleiding zelfstandig werkend kok in combinatie met het CSE, de Topsport school, waar ze nu in haar eerste jaar zit. Ze werkt en loopt stage bij Restaurant De Budde in Nijverdal.
Dennis zit in zijn laatste jaar van de Landstede opleiding Sport en bewegen Management. Hij loopt momenteel stage bij de Gemeente Hellendoorn en bij zwembad Het Ravijn.
Volgend jaar zet Dennis zijn studie voort in Driebergen bij de Automotive Business Management School.
Hij werkt momenteel als squashtrainer bij Squash en Cardiofit Centrum Zwolle.

Sterke punt

Dennis is als speler zeer fysiek en dat is, naast zijn Forehand dropshot, zijn sterke punt.
Daniek is in alle opzichten beter in het spelen van alle shots.
"Squash is een geweldige sport. Het snelle spelletje, het slopen van jezelf door alles te halen maar tegelijker tijd ook het slopen van de ander. En als je uiteindelijk het punt wint door middel van een schitterende bal wordt het alleen nog maar leuker"", aldus Dennis. Daniek: "Vooral de shots spelen vind ik gaaf, want als ik een mooie shot sla krijg ik zo'n adrenalinekick."

Van biertje tot eiwitshake

Ze blijven natuurlijk squashen. "Er bestaat geen mooiere sport dan squashen. Iedereen moest eens weten hoe mooi de sport is, van recreatief tot prestatief, van een biertje na die tijd tot een eiwitshake, het blijft een geweldige sport! We hopen dat er veel meer mensen deze sport gaan beoefenen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden