Marc-Jan Fledderus en mascotte Bultje van Heracles kwamen speciaal voor de aftrap van 'Scoor een Boek' naar Daltonschool Reggewinde, locatie Kruidenwijk.
Marc-Jan Fledderus en mascotte Bultje van Heracles kwamen speciaal voor de aftrap van 'Scoor een Boek' naar Daltonschool Reggewinde, locatie Kruidenwijk.

Bultje doet aftrap van 'Scoor een Boek'

  Sport

In Daltonschool Reggewinde, locatie Kruidenwijk, was onlangs de feestelijke en officiële aftrap van 'Scoor een Boek' van de gemeente Hellendoorn. Marc-Jan Fledderus en mascotte Bultje van Heracles kwamen speciaal hiervoor naar de school.

Nijverdal - Heracles en de ZINiN Bibliotheek zetten namelijk samen hun kracht in. Het leesproject 'Scoor een Boek' bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 uit de gemeente Hellendoorn met plezier te laten lezen. In de komende tien weken gaan bijna 300 leerlingen uit groep 5 en 6 van 16 basisscholen in Hellendoorn en Nijverdal zo veel mogelijk boeken lezen in de klas. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door Robin Pröpper van Heracles.

Leesconsulent Anita van de ZINiN Bibliotheek had alvast een vol krat spannende en sportieve boeken meegebracht. Marc-Jan leest zijn kinderen ook graag voor en dan vooral uit 'Koen Kampioen'. Zelf las hij vroeger de hele serie over 'Snelle Jelle'.

Bultje liet zijn trap- en kopkunsten zien en toen bleek dat de juf ook heel aardig een balletje hoog kan houden. Marc-Jan vond dat de kinderen maar boften met zo'n sportieve juf.

Natuurlijk was er ook tijd om vragen te stellen en handtekeningen uit te delen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden