Speciaal voor de jeugd van 7 tot 12 jaar houdt CC'75 tegelijk met de ATB-toch voor de vierde keer de For Kids Only-tocht. Daarbij fietsen kinderen onder begeleiding van ervaren MTB-ers een uniek parcours.
Speciaal voor de jeugd van 7 tot 12 jaar houdt CC'75 tegelijk met de ATB-toch voor de vierde keer de For Kids Only-tocht. Daarbij fietsen kinderen onder begeleiding van ervaren MTB-ers een uniek parcours.

Ondanks storm toch ATB- en jeugdtocht

  Sport

De VolkerWessels Holterberg ATB-tocht gaat op zondag 11 februari opnieuw van start. CC'75 is na de storm van 18 januari met veel vrijwilligers aan de slag gegaan om de paarse MTB-route op de Sallandse Heuvelrug weer begaanbaar te maken. Ook de route voor de tocht is vrijgemaakt van obstakels, zodat deelnemers weer veilig kunnen genieten van de mooie route van 35 of 55 kilometer.

Nijverdal - De tocht gaat over de Sallandse Heuvelrug en bevat single tracks, zandpaden, pittige beklimmingen en lange afdalingen.

De route voert over paden en door gebieden waar alleen tijdens deze tocht gefietst mag worden. Hierdoor ontstaat de kans om ook van deze prachtige stukken natuur te genieten.

Zowel de korte als de lange route gaan eerst richting Holten. De route van 55 kilometer maakt een extra lus naar de noordkant, richting Hellendoorn. De 35 kilometer heeft onderweg één verzorgingspost en de 55 kilometer heeft tweemaal verzorging met technische ondersteuning.

De vorige editie is de tocht beoordeeld door de kwaliteitscommissie van de NTFU. Hierbij let men op veiligheid, organisatie, uniforme bewegwijzering van de route en beoordeling van de deelnemers. CC'75 heeft de hoogste beoordeling 'Extra Goed Geregeld' gekregen.

For Kids Only

Speciaal voor de jeugd van 7 tot 12 jaar houdt de club tegelijkertijd voor de vierde keer de For Kids Only-tocht. Onder begeleiding van ervaren MTB-ers fietsen de kinderen in verschillende groepen een uniek parcours. De deelname is gratis. Vanaf 10.00 uur is de inschrijving voor de For Kids Only tocht, die na een korte uitleg start om 10.30 uur.

Startpunt is camping Noetselerberg aan de Holterweg 116 in Nijverdal. Hier zijn kleed- en doucheruimtes aanwezig en tevens kan de mountainbike schoon gespoten worden.

Kosten voor deelname

De overige deelnemers kunnen starten tussen 9.00 en 10.00 uur. De kosten bedragen voor NFTU-leden 5,00 euro, voor niet-leden 7,00 euro en kinderen tot 12 jaar doen gratis mee.

Voor een snelle doorstroming kunnen deelnemers gebruikmaken van voorinschrijving (via www.toer.cc75.nl) en/of Scan en Go.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden