Indoor menmarathon

  Sport

In de spiksplinternieuwe manege 't Oale Spoor in Hellendoorn vindt op zondag 14 januari van 9.00 tot circa 17.00 uur een indoor menmarathon plaats. De toegang is gratis.

Hellendoorn - Er is een prachtig parcours uitgezet met hindernissen waar de paarden en pony's zo snel en zuiver mogelijk doorheen gestuurd moeten worden.

Er zijn 70 inschrijvingen en er wordt deelgenomen door enkel-, twee- en vierspannen, zowel paarden als pony's.

In de rubriek tweespanpaarden zal de huidige wereldkampioen 2017 Antonie ter Harmsel meedoen, evenals zijn vader Herman, die deelneemt met vier speciaal getrainde Lippizaner paarden. Favoriet bij vierspan is Marijke Hammink, lid van de organiserende vereniging de Helderse Voerluu en meerdere malen Nederlands kampioen.

Om zo goed te kunnen worden is veel ervaring noodzakelijk, dus er is ook een jeugdrubriek voor 8 tot 12-jarigen en een hobbyklasse, voor mensen die nog twijfelen of ze menwedstrijden willen gaan rijden. Die hebben nu de gelegenheid om te kijken of het bij hen past of niet, zonder dat ze een startlicentie hoeven te hebben.

Deze indoorwedstrijd maakt deel uit van een reeks wedstrijden om de Twente Cup.

Leden van de Helderse Voerluu strijden onderling om de Johan Wevers-bokaal, een wisselprijs voor menners met de beste resultaten over drie wedstrijden: de indoormarathon, dressuur en een vaardigheidsparcours, het zogenaamde 'kegeltjes rijden'.

Locatie: Hippisch Centrum 't Oale Spoor (ingang Reestweg). De manege beschikt over een verwarmde kantine met bar en keuken.

Meer berichten