Feestelijk begin van 2018 bij De Zweef

  Sport


Tijdens de nieuwjaarsreceptie in het clubgebouw aan de Koersendijk huldigde voetbalvereniging De Zweef afgelopen zondag diverse jubilarissen en werden onder meer de vrijwilliger van het jaar en een erelid bekendgemaakt.

Nijverdal - De voetbalclub zette tijdens de bijeenkomst dertien jubilarissen in het zonnetje.

25 jaar: Jan Kamerood, Stefan Reinders, Roy Nijenhuis, Pascal Galgenbeld, Rick Woesthuis, Dennis Roeloffzen en Gerben Woesthuis.

40 jaar: Willy Broekhof, George Jannink en Marc Kamphuis.

Herman Braamhaar is 50 jaar lid. Tenslotte werden Herman Galgenbeld en Sinus Morsink gehuldigd vanwege het 60-jarig lidmaatschap.

Nijverdaller Hans Knobben werd uitgeroepen tot 'Vrijwilliger van het jaar', vanwege zijn jarenlange verdiensten als wedstrijdsecretaris junioren en senioren. Hij kreeg een bos bloemen en een dinerbon en natuurlijk een groot applaus van de aanwezigen.

Bij zijn afscheid als beheerder van de clubaccommodatie, werd Johan Kok benoemd tot erelid van voetbalvereniging De Zweef. Althans, de ongeveer 200 aanwezigen gaven met daverend applaus instemming met het voorstel van het bestuur om Johan bij de eerstkomende ledenvergadering tot erelid te benomen, want zo schrijven de regels dat voor.

Kok krijgt de onderscheiding voor vele jaren vrijwilligerswerk voor 'zijn' club. Hij vervulde sinds het begin van de jaren zeventig in de vorige eeuw diverse functies binnen De Zweef. In 1998 begon hij als beheerder van de clubaccommodatie. Dat deed hij niet alleen, maar samen met zijn vrouw Annie, die vanaf de opening van een eigen clubhuis in 1972 al deel uit maakt van de groep dames die wekelijk het clubhuis tot in de kleinste hoeken en gaten schoonmaakt.

Zij volgde haar man waar het gaat om dit pensioen bij De Zweef. Maar niet alleen Annie Kok stopt. Het overgrote deel van de schoonmaakploeg hangt de poetslap aan de wilgen. Voor Ria Blankhorst en Dora Legtenberg stopt de teller op dik 40 jaar. Mien Poelakker draaide 39 jaar mee; Gerda Middelkamp 37 jaar. Ria Kogelman heeft de 'kortste' staat van dienst. Zij was 16 jaar van de partij. Behalve deze dames stoppen ook Johan Legtenberg en Bertus Poelakker.

Als dank voor alle werk benoemde de vereniging de schoonmaakploeg een paar jaar geleden als tot leden van verdiensten. Nu was er voor de hele groep een gezellig afscheidsdiner en de gebruikelijke bossen bloemen.

De Zweef zette eveneens de hoofdsponsoren in het zonnetje, omdat beide hun contract met vier jaar verlengden. Hugo Kok van Uitzendbureau Oost-Nederland en George Praas van TransMission kregen onder applaus en dankbare woorden van voorzitter Erik Heuver een poster van respectievelijk De Zweef 1 Mannen en De Zweef 1 Vrouwen uitgereikt.

In de huldiging betrok de voorzitter ook de heren Ter Hedde en Zoomer van Reflex en Intersport als co-sponsoren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden