De kringkampioenen: Milou Ekkel, Silke Pot, Amke Pot, Marilyn Roelofs (op haar pony), Luc Eshuis, Dylian Roelofs, Noortje ten Cate en Charena Zandbergen. (Frank Hosmar ontbreekt op de foto). Foto's: Foto4U
De kringkampioenen: Milou Ekkel, Silke Pot, Amke Pot, Marilyn Roelofs (op haar pony), Luc Eshuis, Dylian Roelofs, Noortje ten Cate en Charena Zandbergen. (Frank Hosmar ontbreekt op de foto). Foto's: Foto4U

Marilyn en Annelies zijn de beste ruiters

  Sport

Hippisch Centrum 't Oale Spoor stond onlangs in het teken van de Helderse Dressuurdagen. Zowel paarden als pony's streden om een felbegeerde plek in de finale.

Hellendoorn - Ook waren verschillende rubrieken aangemerkt als kringkampioenschap van kring Reggedal, voor zowel pony's als paarden. De organisatie verwerkte ruim 800 starts. Het werd een sportieve en succesvolle week in de nieuwe manege met negen kringkampioenen voor de Hertruiters en een winnaar van de ponyfinale.

Pony's
Bij de pony's scoorden de leden van PSV Hertruiters heel goed. Maar liefst zeven combinaties werden kringkampioen. In de klasse B categorie C wist Luc Eshuis met zijn pony Forest Fire deze titel te veroveren met 201 en 219 punten. In de klasse L1 categorie D/E was het Dylian Roelofs die op de hoogste trede van het podium mocht plaatsnemen met haar pony Poppings Soraya met 186,5 en 204 punten.

In de klasse L2 ging in alle categorieën het kampioenslint naar de Hertruiters. In de categorie A/B was het Amke Pot met Bounty die kampioen werd met 190 en 184 punten. In de categorie C mocht Silke Pot met Caprice de kampioensbeker in ontvangst nemen met 188,5 en 193,5 punten en in de categorie D/E nam Charéna Zandbergen plaats op de hoogste trede van het podium met haar pony Kendale The Twins met 199 en 194 punten.

In de klasse M1/M2 categorie C werd Noortje ten Cate kampioen met 195,5 en 196 punten. In de categorie D/E in deze klasse was deze eer voor Marilyn Roelofs met haar pony Hoppenhof's Yentle met 200 en 206,5 punten.

Van de twaalf finalisten bij de pony's van de Helderse Dressuurdagen waren maar liefst vijf Hertruiters. Een knappe prestatie. Dit waren Dylian en Marilyn Roelofs, Nické Miskotte, Charéna Zandbergen en Luc Eshuis. En het werd een spannende finale. Er werd heel goed gereden door alle combinaties en de scores waren allen boven de 60 procent en lagen niet ver van elkaar af. De winnares stak er echter wel met kop en schouders bovenuit. Met 68.33 procent wist Marilyn Roelofs met haar pony Hoppenhof's Yentle de finale van de Helderse Dressuurdagen op haar naam te schrijven.

Paarden
Ook bij de paarden boekten de leden van PSV Hertruiters successen. Hier werd Milou Ekkel met haar paard Uvonia, waarmee ze nog maar kort een combinatie vormt, kringkampioen in de klasse M1 met 202 en 204 punten. Ook Frank Hosmar scoorde goed in de klasse Z1 met zijn paard Guetta. Hij werd kringkampioen met 235 en 239,5 punten.

In de finale kwamen de twaalf best presterende combinaties van de afgelopen dagen aan de start. De winnares van de Helderse Dressuurdagen paarden 2017 werd Annelies Lindeboom met haar paard Hinde met een percentage van 68.58.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden