Logo twentsvolksblad.nl

Mooie resultaten voor turnsters van Fysion

  Sport
De meiden van Fysion begonnen goed aan het wedstrijdseizoen.
De meiden van Fysion begonnen goed aan het wedstrijdseizoen.

Karit Lorkeers, Iris Volkers en Lise Rutgers van G.V. Fysion Nijverdal begonnen afgelopen zaterdag aan hun officiële wedstrijdseizoen in de tweede divisie.

Nijverdal - De eerste plaatsingswedstrijd voor de landelijke wedstrijden was In Doetinchem. In januari is er ook nog een plaatsingswedstrijd. De beste wedstrijd is bepalend voor de doorstroming.

Karit turnde in baan 1 in de categorie pupil 1 N2 (9-10 jaar). Nog niet eerder kwam Fysion uit op dit niveau. Al snel werd duidelijk dat het niveau erg hoog ligt. Karit begon haar wedstrijd op sprong en liet hier twee mooie sprongen zien. Ook op rek, balk en vloer heeft zij naar kunnen geturnd. Om door te kunnen stromen naar de landelijke wedstrijden moet ze echter bij de beste 60 procent zitten. Dat is niet gelukt, maar Karit heeft een kans op 20 januari in Hellendoorn om zich alsnog te plaatsen.

In baan 2 kwamen Iris Volkers en Lise Rutgers aan de start, de jeugd 1 N3 turnsters (11-12 jaar). Ook hier lag het niveau erg hoog, maar zowel Lise als Iris lieten hier zien prima in mee te komen. Lise wist haar hele balkoefening op de 10 centimeter dunne balk te blijven staan en werd na een foutloze wedstrijd zesde in een deelnemersveld van 26 turnsters.

Iris eindigde op een dertiende plaats. Beiden zijn hierdoor vrijwel zeker van doorstroming naar de landelijke wedstrijden.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox