Tennisclub Nijverdal wil met duurzame maatregelen de energierekening verlagen. Foto: Mastverlichting.com
Tennisclub Nijverdal wil met duurzame maatregelen de energierekening verlagen. Foto: Mastverlichting.com

Tennisclub Nijverdal wordt duurzamer

  Sport

Tennisclub Nijverdal is door de KNLTB uitgekozen om deel te nemen aan het project de Groene Club. De Groene Club is een samenwerkingsverband met het doel om verenigingen bewuster om te laten gaan met energie.

Nijverdal - De KNLTB heeft de ambitie om er voor te zorgen dat binnen drie jaar honderden verenigingen beschikken over een duurzame sportaccommodatie. TC Nijverdal is momenteel financieel gezonde club die beschikt over een uitstekende accommodatie. Door het treffen van duurzame maatregelen kan de club de energierekening verlagen. Energiekosten behoren namelijk tot een van de grootste kostenposten van de vereniging.

De Groene Club biedt inzicht in de huidige situatie en kennis om het energiepotentieel te realiseren. Vervolgens wordt samen met een onafhankelijke partner nagedacht over financiële oplossingen. Zij achterhalen wensen en behoeften voor realisatie van de duurzame maatregelen en stellen in samenwerking met de verenigingen een plan op. Vervolgens worden de resultaten vertaald naar duurzame maatregelen.

De eerste stap in het project is het uitvoeren van een energiescan op locatie. Daarna bespreekt men duurzame maatregelen en worden wensen en behoeften voor realisatie voor verduurzaming achterhaald. Als laatste wordt er een implementatieplan opgesteld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden