De Veenbrug houdt hardloopclinic met Ramon Zomer

  Sport

The Daily Mile is een eenvoudig, maar effectief concept dat toegepast kan worden op elke basisschool. Het doel: fitte en blije kinderen door elke dag 15 minuten hardlopen. Op CBS De Veenbrug houden leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 drie keer per week The Daily Mile. De leerkrachten zijn positief: niet alleen de conditie van de kinderen, maar ook hun concentratieniveau, werkhouding en gedrag gaan vooruit.

Daarlerveen - Na een item in het Jeugdjournaal in september 2016 over The Daily Mile, stelden kinderen uit groep 8 van CBS De Veenbrug uit Daarlerveen voor om dit ook te gaan doen op hun school. Al gauw bleek dit een succes en volgden ook de andere bovenbouwgroepen.

Een aantal leerlingen gaf aan dat ze hun hardlooptechniek graag wilden verbeteren. Daarom is oud-leerling en voormalig profvoetballer Ramon Zomer gevraagd om een hardloopclinic te geven. Zomer (34) is een voormalig voetballer die hoofdzakelijk als centrale verdediger speelde. Hij kwam van 2002 tot en met 2016 uit voor achtereenvolgens FC Twente, NEC, sc Heerenveen en Heracles Almelo. Naast praktische tips om de looptechniek te verbeteren, gaf Ramon ook advies over het belang van gezond bewegen en verantwoorde voeding.

De clinic werd afgesloten met een stuk fruit: de start van het EU-schoolfruit project, waarbij de leerlingen tijdens de wintermaanden schoolfruit aangeboden krijgen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden