Logo twentsvolksblad.nl


Aan de Goldrush Survival Race doen ook ook local hero´s mee, zoals Frederiek Hunneman en Edwin van de Brinks.
Aan de Goldrush Survival Race doen ook ook local hero´s mee, zoals Frederiek Hunneman en Edwin van de Brinks.

Acht uur lang afzien tijdens Goldrush Race

  Sport

Honderd koppels staan zaterdag 25 november aan de start van de tiende editie van de Sans Goldrush Survivalrace. De zoektocht naar het goud start om 8.30 uur vanaf de Atletiekbaan en rond 16.30 uur is de finish bij de Wilgenweard.

Nijverdal - "Acht uur lang onafgebroken afzien, waarbij je al je reserves zult aanspreken." Andre Gorter, zelf ook fanatiek survivallaar en adventure racer, maar nu in hoedanigheid van voorzitter en spreekbuis namens stichting SSAR, vat het samen.

Survivalracing is een uitdagende mix tussen de survivalrun en adventure racing. De fundamentele onderdelen van beide sporten (hardlopen met zware hindernissen, en routezoeken middels kaart/kompas) vormen de ingrediënten voor dit enerverende multisport-evenement. "Onze wedstrijd is een lange en zware variant van de plaatselijke Strongmanrun, Reggesurvival, carbidtocht en de Salland trail ineen, maar dan verpakt in een speurtocht van acht uur”, legt Gorter uit.

Naast uiteraard vele (top)atleten uit de survivalsport, adventure racing en elitesporters met een mountainbike, triathlon en soms zelfs militaire achtergrond, vond de Stichting Survival en Adventure Race (SSAR) ook overige allround sportieve avonturiers en natuurlijk vele local hero´s die een pittige uitdaging niet schuwen.

Kijk voor meer informatie op www.survivalrace.nl.

Via Facebook is de wedstrijd ook te volgen.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox