Tijdens de vorige derby was Bryan Eshuis de grote uitblinker met vier doelpunten, vanwege een blessure doet hij zaterdag niet mee. Foto: Anis Leleulija
Tijdens de vorige derby was Bryan Eshuis de grote uitblinker met vier doelpunten, vanwege een blessure doet hij zaterdag niet mee. Foto: Anis Leleulija

Supersaturday rond 78-ste derby van Nijverdal

  Sport

De eer van Nijverdal. Niet meer en niets minder staat er zaterdag 25 november op het spel bij de 78-ste voetbalveldslag in de historie tussen de hoofmachten van DES en SVVN.

Nijverdal - En als het aan de beide verenigingen ligt, gaan oude tijden herleven en wordt nieuwe gezonde rivaliteit geboren. Rondom de derby, die om 14.30 uur begint op sportpark Gagelman, zijn namelijk allerlei activiteiten georganiseerd. Zo nemen voorafgaand aan de krachtmeting zowel de jongste telgen als de allstars van beide verenigingen het tegen elkaar op. De wedstrijd tussen de allstars van DES en die van SVVN wordt geleid door toparbiter Eric Braamhaar.
Op deze Supersaturday staat de derby tussen de twee Nijverdalse rivalen als hoofdgerecht op het menu. Vorig seizoen werden de punten onderling verdeeld. Op Gagelman was DES de baas, terwijl in Groot Lochter de thuisploeg met de eer ging strijken.
Op basis van de rijke historie tussen beide verenigingen is DES in het voordeel. Sinds de eerste derby in het seizoen 1931-1932 wonnen de roodzwarten 41 keer, SVVN deed dat 15 keer en 21 keer eindigde de derby onbeslist. In totaal werd er in de 77 voorgaande confrontaties 264 keer gescoord. Er viel dus regelmatig wat te juichen tijdens de krachtmetingen.Wie de helden uit het verleden nog eens actief op het voetbalveld wil aanschouwen, is op Supersaturday bij DES op de juiste plek. Een deel van hen zal acte de présence geven in de voorwedstrijd tussen de allstars.

Afterparty

Reden genoeg om dus zaterdag 25 november af te reizen naar sportpark Gagelman voor Supersaturday. Het programma begint om 13.15 uur met de wedstrijden tussen de F-League en de allstars van beide verenigingen. Na de derby wacht nog een heuse afterparty in het clubhuis van DES aan de Duivecatelaan. Sponsors worden in de watten gelegd in een speciale VIP-tent.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden