De opbrengst van de Holterberg Classic gaat naar het goede doel. Dit keer is dat Humanitas.
De opbrengst van de Holterberg Classic gaat naar het goede doel. Dit keer is dat Humanitas.

Holterberg Classic voor Humanitas

  Sport

Zondag 26 november wordt vast weer een enerverende dag. De stichting Holterberg Classic en de Rotaryclub Hellendoorn-Nijverdal e.o houden op dan voor de zeventiende keer deze ATB-tocht en looptrial over de Holterberg. Op die manier zamelt men geld in voor het goede doel. Dit jaar is dat Humanitas Hellendoorn-Nijverdal.

Nijverdal - De tochten gaan over een schitterend parcours dat prima is bewegwijzerd en voorzien van materiaal- en EHBO-posten. Verder is er goede begeleiding en verzorging. De tocht voert grotendeels over een bestaand parcours op de Sallandse Heuvelrug, mede dankzij medewerking van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.

De start is vanaf camping Noetselerberg aan de Holterweg 116 in Nijverdal. Deze accommodatie heeft voldoende kleed- en doucheruimten voor alle deelnemers. Tussendoor is er een gezellige drink- en eetpauze om even op adem te komen. En na afloop is er een lekker soepje.

De ATB-route van de Holterberg Classic 2017 kent evenals vorig jaar drie afstanden: 30, 55 en 75 kilometer. De individuele rijders starten tussen 9.00 en 11.00 uur voor de 30 en 55 kilometer-tocht; de start voor de 75 kilometer is tussen 9.00 en 10.00 uur. Voor de langste afstanden is een behoorlijke conditie vereist.

Het dragen van een helm is verplicht. Het inschrijfgeld voor de individuele deelnemers bedraagt 10,00 euro en is te betalen aan de start of via voorinschrijving op de site. Dit is inclusief verzekering en consumpties. De rest van de opbrengst komt geheel ten goede aan het uitgekozen goede doel.

Ook de hardlopers starten vanaf camping Noetselerberg. De trailroute van 15 kilometer gaat dwars door het Nationaal Park, over een volledig onverhard parcours met smalle, kronkelige paden en wat klimwerk onderweg.

De start is om 11.00 uur en het inschrijfgeld bedraagt 10,00 euro. Te betalen aan de start of vooraf bij inschrijving op de site.

Humanitas is een organisatie die een bijdrage wil leveren aan een sterke en humane samenleving, door een betrokken en proactieve organisatie te zijn. Humanitas gelooft dat ieder individu sterker is dan hij denkt. Is dat even niet het geval, dan ondersteunen ze diegene, zodat hij vroeg of laat zelf weer verder kan. Men werkt met getrainde vrijwilligers, begeleidt door beroepskrachten en kijkt bij aanmelding of de ondersteuningsvraag past bij een vrijwilliger.

Waar de vraag past, wordt een match gemaakt; de deelnemer wordt gekoppeld aan een vrijwilliger die geschikt is voor de gevraagde ondersteuning. De beroepskracht begeleidt de vrijwilligers, volgt het proces en heeft waar nodig contact met collega's uit de professionele hulpverlening. Hoe verschillend de projecten ook zijn, ze zijn allemaal gebaseerd op 'behoud van regie over eigen leven', 'gelijkwaardigheid', 'verantwoordelijkheid voor jezelf en voor een ander' en 'betrokkenheid en vraaggericht werken'.

Voor meer informatie, zie www.holterbergclassic.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden