Profvoetballer opent 'Schoolplein 14'

  Sport

Heraclesspeler Joey Pelupessy verrichte op donderdag 19 oktober de spectaculaire opening van het 'Schoolplein 14' op de Beatrixschool in Nijverdal. Na het openingswoord mochten de leerlingen proberen binnen 14 minuten 14 maal te scoren met Joey als tegenstander. Dit deden ze voortreffelijk.

Nijverdal - Joey is een oud-speler van SVVN en was supertrots dat hij een prachtig SVVN-shirt aan mocht. Hij vertelde dat hij vanwege de geweldige trainingen van meester Arjan nu op zo'n hoog niveau speelt.

De grootste topper was uiteraard meester Henk, die voor deze speciale gelegenheid zijn oude kicksen uit het vet had gehaald. Met onnavolgbare schijnbewegingen liet hij Joey vervolgens alle hoeken van het veld zien.
Als afsluiting kregen de kinderen ook nog een ijsje van Lorkeers. De school had relatief de meest deelnemende kinderen aan de Cityrun Nijverdal. De Beatrixschool won een Schoolplein 14 van Ten Cate Grass door tijdens een actie in 2016 bij Coop Leon Haanstra de meeste Doekoe-munten bijeen te sparen.

Met het project Schoolplein14 wil de Johan Cruyff Foundation kinderen ook tijdens en na schooltijd uitdagen om samen meer te sporten en te spelen. Want sport en spel is net zo belangrijk voor de ontwikkeling van een kind als leren lezen en schrijven. Door het aanbrengen van lijnen en kleurvakken (coatings) op het oude schoolplein worden een atletiekbaan, een speelcirkel en grondbelijning stippen gecreëerd. Met deze coatings worden de leerlingen meer uitgedaagd om samen te sporten en te spelen. Ook krijgt de school een sportpakket en spellenhandboek om actief met de leerlingen aan de slag te gaan op hun Schoolplein14.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden