In Spanje en Zuid-Amerika is de sport padel al jaren erg populair en wordt deze op talloze locaties door veel mensen beoefend.  FOTO: PR
In Spanje en Zuid-Amerika is de sport padel al jaren erg populair en wordt deze op talloze locaties door veel mensen beoefend. FOTO: PR

Landelijke padeltop naar Nijverdal

  Sport

De Nederlandse padeltop komt zaterdag 16 september naar Nijverdal. Bram Meijer (nummer 1 van Nederland), Peter Amerika en Brando Kamp verzorgen een demonstratie die om 13.00 uur begint op tennispark Duivecate aan de Sportlaan in Nijverdal.

Nijverdal - Op het terrein van TC Nijverdal is sinds afgelopen week een padelbaan aangelegd en de club start zaterdag 16 september tevens met de competitie.
De tennisclub introduceert de padelsport hiermee in deze regio.

Padel is een hit. Het is een racketsport met veel kenmerken van squash en tennis. Deze combinatie staat garant voor snelle en spannende rally's. In Spanje is deze sport zeer populair (de tweede sport die er beoefend wordt) en spelen er vijf miljoen mensen padel. Padel kan op alle niveaus en op alle leeftijden worden gespeeld.

Tennis vereist nog al wat oefening en bij tennis is de techniek een belangrijke factor, terwijl je met padel zo aan de slag kan. Het spel wordt gespeeld met vier personen (twee tegen twee) en er geldt dezelfde puntentelling als bij tennis.
De baan is iets kleiner dan een tennisbaan: 20 x 10 meter.
De bal verdwijnt zelden of nooit uit het speelveld doordat de baan wordt omringd door een kooi-achtige constructie met glazen wanden aan de base-line kanten.

Er wordt gespeeld met een racket zonder snaren, maar in zijn geheel van kunststof. Ook is het voorzien van een koordje om de pols om rondslingeren te voorkomen. De bal lijkt op een tennisbal, maar dan harder, zodat deze goed kan stuiten. Padel wordt waarschijnlijk in de toekomst ook een Olympische sport. Padel is bovendien een mooie sport om naar te kijken.
De padelbaan blijft in elk geval vier maanden beschikbaar bij TC Nijverdal. "Het is een tijdelijk baan. We hebben de baan voor vier maanden van de KNLTB om te proberen. De investering van een nieuwe baan is erg hoog", aldus Tim Pool, pr-man van TC Nijverdal.
Deze baan is voor alle Nijverdallers beschikbaar die een potje willen padellen. Pool: "De jongeren zijn enthousiast, En ik weet zeker dat ook de ouderen straks gaan padellen."
De Wilgenweard verzorgt na zaterdag de exploitatie. De clinic wordt verzorgd door PadelService.

"We denken dat dit een mooie kans is voor TC Nijverdal om kennis te maken met padel en te bezien of dit voor de toekomst interessant is voor ons. En of we uiteindelijk een padelbaan kunnen aanschaffen", aldus Pool.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden