Eurol Hellendoorn Rally in nieuwe stijl

  Sport

De 36e editie van de Eurol Hellendoorn Rally wordt gehouden op 15 en 16 september. Om de grootste rally van Nederland nog aantrekkelijker te maken zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd.

Hellendoorn - Zo hebben zowel het servicepark als de podiumceremonie een nieuwe plek gekregen, is de klassementsproef in Twenterand weer terug en is de rally voor het eerst onderdeel van de Eurol R5 Rally Challenge.
Kartplaza Actionworld aan de Energiestraat in Nijverdal is de hoofdlocatie voor het VIP-programma en het nieuwe decor voor de podiumceremonie. Bovendien wordt het servicepark ook verplaatst naar de Energiestraat, tussen de kartbaan en het hoofdkantoor van Eurol.
Fons Wolfkamp van de rallyorganisatie over de veranderingen: "Aan de Energiestraat hebben we meer ruimte om een aansprekende service te realiseren.

We hebben een mooi plein met showauto's, een springkussen voor de kinderen en nog veel meer. De gebroeders Coronel zijn op zaterdag aanwezig voor een meet and greet. Verder hoeven de mensen niet meer naar Hellendoorn te rijden voor de podiumceremonie.

We hebben nu alles bij elkaar en dat is wat het publiek en de teams graag willen."

Met ruim 100.000 bezoekers is de Eurol Hellendoorn Rally het grootste rally-evenement van Nederland. De twaalf proeven gaan door het afwisselende Twentse landschap. De start, finish, hergroeperingen en service zijn in Nijverdal. De rally kent uitdagende verharde en onverharde stukken en is zowel voor de deelnemers, de rallyfans als de lokale liefhebbers een waar spektakel.

Dit jaar zijn er zes klassementsproeven die twee keer gereden worden met een totale lengte van 172 kilometer. Op vrijdagavond worden de proeven in Notter en Markelo verreden. Op zaterdag zijn de proeven in Den Ham, Hellendoorn, Ypelo en Almelo. Opvallend is dat de klassementsproef Luttenbergring dit jaar is geschrapt en dat de klassementsproef Mageleresch bij Den Ham weer is opgenomen. Fons Wolfkamp hierover: “We willen graag elk jaar variatie in de proeven, daarom wisselen we af. De rallyfans in Den Ham en Vroomshoop hebben vorig jaar een proef in de omgeving van Den Ham en Daarle echt gemist. Ook deze keuze hebben we gemaakt door te luisteren naar het publiek.”

Een belangrijk aspect van de rally is een spannende competitie. Eerder dit jaar is de Eurol R5 Rally Challenge opgericht, een kampioenschap van de populaire R5 rallyauto’s over drie Nederlandse rally’s. De Eurol Hellendoorn Rally is de laatste van de drie. Op dit moment gaan Hermen Kobus en Bob de Jong samen aan de leiding in het klassement. Fons Wolfkamp: “Dat beide heren samen aan de leiding staan en dat de ontknoping hier gaat gebeuren is geweldig."

De proevenkaarten met publiekspunten van de rally staan op www.eurolhellendoornrally.com. Daar is ook meer informatie te vinden over de verkooppunten.

De rally is door middel van live-verslagen te volgen op Rallyradio en de Eurol Hellendoorn Rally Facebook pagina.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden