Vanaf eind augustus start ASV Atletics weer met looptrainingen ter voorbereiding op de Diepe Hel Holterbergloop op 29 oktober.
Vanaf eind augustus start ASV Atletics weer met looptrainingen ter voorbereiding op de Diepe Hel Holterbergloop op 29 oktober.

Clinics Atletics voor de Diepe Hel Holterbergloop

  Sport

ASV Atletics start vanaf eind augustus weer met looptrainingen ter voorbereiding op de Diepe Hel Holterbergloop op zondag 29 oktober.

NIJVERDAL - Bij ASV Atletics zal de eerste training plaatsvinden op woensdag 30 augustus. Op deze trainingen komen lopers af met allemaal verschillende wensen: een langere afstand lopen, een snellere tijd neerzetten of bijvoorbeeld genieten van het evenement en de natuur. Maar, de lopers willen vooral goed voorbereid zijn. Begeleid met een hardloopschema gaan de lopers een traject in van negen weken, met twaalf gezamenlijke trainingen, naar de Diepe Hel Holterbergloop.

Inclusief
deelname
CityRun

In de wekelijkse trainingen op woensdagavond van anderhalf uur wordt erg veel aandacht besteed aan de basis van het lopen. De trainers gaan daarbij vooral inzetten op de verbetering van de loopcoördinatie, kracht, rompstabiliteit en looptechniek. In de tweede helft van de training wordt met gerichte tempo's of gewerkt aan het snelheidsuithoudingsvermogen en de wilskracht.

Deze trainingen worden gegeven op en vanaf de atletiekbaan van ASV Atletics in Nijverdal. In twee weekenden staan gezamenlijke duurlopen, op de heide en in het bos, gepland. Fraaie duurlopen met een paar speciale trainingsopdrachten. Uiteraard zal ook in het weekend het parcours worden verkend, geen verassingen dus. In de clinics zit eveneens een deelname aan de nieuwe CityRun Nijverdal 5 kilometer op 24 september verwerkt. Mooi om alvast wat wedstrijdervaring op te doen.

De lopers worden ook voorzien van informatie over voeding, rekken, ademhaling en trainen met een hartslagmeter.

Voor meer informatie, zie www.atletics.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden