Foto: PR

Kampioenschap taekwondo in Het Ravijn

  Sport

NIJVERDAL - Het districtsbestuur Noord-Oost van de Taekwondo Bond Nederland houdt zaterdag 8 en zondag 9 april haar jaarlijks kampioenschap voor sparren en stijl in Sportcentrum 't Ravijn in Nijverdal. Naast Olympiër Reshmie Oogink zal tevens drievoudig Europees kampioen Joël van de Weide aanwezig zijn als gastheer en vrouw en via facebook live verslag te doen.

Zaterdag 8 april zijn de sparring wedstrijden. Dit zijn spectaculaire full contact wedstrijden waarbij de taekwondoka's spectaculaire technieken tentoonstellen.
Het toernooi staat open voor taekwondoka's met alle bandkleuren, die in hun eigen klasse tegen elkaar sparren.

Op zondag 9 april vinden de stijlwedstrijden plaats. Bij deze wedstrijden worden stijlfiguren gelopen tegen een denkbeeldige tegenstander. Bij deze wedstrijden doen naast drievoudig Europees kampioen Joël van der Weide veel amateursporters ook mee. Reshmie zal hier niet aan deelnemen; ze is vlak voor de jaarwisseling namelijk geopereerd.
Het evenement is beide dagen gratis toegankelijk voor het publiek. Naast de wedstrijden worden op zaterdag en zondag demonstraties en presentaties verzorgd door diverse grote namen in de taekwondowereld.

De organisatie van het taekwondo evenement is in handen van zes verenigingen uit het district Noord-Oost; Taekwondo Nijverdal, Taekwondo Olthuis uit Rijssen, Holten, Wierden en Markelo, V.A.S. Arashi uit Enschede, Taekwondo Martin Simon uit Borne, Mas-Kim moo Almere en Budovereniging Hantei uit Oldenzaal. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Sportevenementen Hellendoorn Nijverdal.

Meer berichten