Eredivisieteams Het Ravijn maken zich op voor de play-offs

  Sport

NIJVERDAL - Dames 1 van Het Ravijn heeft zaterdag de reguliere competitie in het Eredivisie waterpolo afgesloten. Het team van Rudy Schwarte deed dat in het eigen thuisbad met een 9-6 overwinning op het Wormerveerse De Ham. Heren 1, dat in Gouda met een 12-9 verloor bij Widex/GZC-Donk, sluit zaterdag 8 april de competitie af met een thuiswedstrijd tegen AZC Alphen. De Nijverdalse waterpolodames starten de play-offs in het paasweekeinde tegen het team van UZSC, dat gecoached wordt door de in Enschede wonende Nijverdaller Gerrit Jan Schothans. De waterpoloheren van Het Ravijn starten de play-offs in het weekend van 23 april wederom tegen AZC Alphen.

Dames 1
De waterpolodames van Het Ravijn zagen zaterdag de 9-6 overwinning op het Wormerveerse De Ham geen moment in gevaar komen. Ze namen in de eerste periode door fel spel een 2-1 voorsprong. In de  derde periode werd er minder fel gespeeld, maar de opgebouwde 5-3 voorspong kwam geen moment in gevaar. De ploeg van Rudy Schwarte speelde de wedstrijd rustig en gecontroleerd uit. In het paasweekend starten de play-offs zoals gezegd tegen het Utrechtse UZSC.

Heren 1
Net als de laatste zes weken, achtervolgde het matige begin zaterdag in de wedstrijd tegen Donk, de ploeg van Hans van Zeeland opnieuw. De Arnhemse coach zag zijn ploeg weer een aantal fouten maken, die op dit niveau niet mogen en worden afgestraft. Van Zeeland: "We gaan met de laatste thuiswedstrijd , aanstaande zaterdag tegen de nummer twee, AZC Alphen toewerken naar de Play-offs, waar we de Alphenaren opnieuw tegen zullen komen".
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden