Foto: Johan Reijnders
Foto: Johan Reijnders (Foto: Johan Reijnders)

Scholen strijden om voetbaltitel

  Sport

NIJVERDAL - Hellendoorn is tot sportgemeente van het jaar 2016 gekozen. "Het schoolvoetbaltoernooi is echter nog steeds één van de mooiste sportevenementen in onze gemeente", aldus wethouder Johan Coes. Dit jaar wordt de 31e editie gespeeld. De organisatie is dit jaar en de komende 2 jaren in handen van S.V.V.N.

De poulewedstrijden worden vanavond, woensdag 29 maart, en 5 april gespeeld. Deze worden bij verschillende voetbalverenigingen uit de gemeente gespeeld. Dit jaar hebben zich 25 jongens- en 29 meisjesteams aangemeld voor deelname aan het toernooi. Jongens spelen op een heel veld, de meisjes spelen op een half veld. De wedstrijden voor de finalerondes, zowel bij de jongens als de meisjes, worden gespeeld op het sportpark van S.V.V.N. aan de Rossinistraat 2 in Nijverdal. Op dinsdag 11 april spelen de meisjes de finalewedstrijden en een dag later de jongens.

Of je nu een echt voetbaltalent bent of wat minder, dat maakt niet uit. Bij dit toernooi gaat het vooral om het plezier van lekker met elkaar sporten. De winnaar bij de jongens en de winnaar bij de meisjes mogen deelnemen aan een regiotoernooi, dat door de KNVB wordt georganiseerd. "Natuurlijk is het leuk als je wint, maar dat is niet het belangrijkste. Daarom is er aan het eind van het toernooi ook een Fair Play prijs voor het sportiefste team", geeft de organisatie aan.

Alle wedstrijden beginnen om 18.30 uur.

Meer berichten