De Zweef pakt opnieuw drie punten

  Sport

NIJVERDAL - Opnieuw drie belangrijke punten voor De Zweef. Dat is eigenlijk het enige belangwekkende over de wedstrijd tegen Orion. Een mooi rendement in een wedstrijd die voor de toeschouwer niet om aan te zien was. Vooral in de eerste helft bakten beide ploegen er niet veel van. De Zweef miste de inzet en bezetenheid van de wedstrijd tegen Stevo. Na rust werd in een iets andere opstelling iets beter gespeeld waardoor het 2-0 werd. Orion had wat kansen om gelijk te komen, maar miste een man om fouten achterin bij De Zweef af te straffen.

De eerste helft van de wedstrijd was heel slecht van beide kanten. Kansen waren er nauwelijks, maar wel aan beide kanten. Bij De Zweef ontbrak het de meeste spelers aan inzet. Van belang te melden is een kans voor Sven Dikkers na goed werk van Tom Heuver (een van de weinigen die wel veel inzet toonde). Nick Snellink kreeg geel.

De tweede helft begon met een prachtige kans voor Orion, die door Paul Dammen fraai om zeep werd geholpen door een mooie safe ("Schrijf je 't op?"). Daarna kreeg De Zweef wat meer grip op het spel, mede omdat Jacco ten Hove wat nadrukkelijker voorin te zien was en een stuk beter acteerde dan in het eerste deel.

Daarna gebeurde er in tien minuten veel: Michel Kerkdijk kwam met geel goed weg na een overtreding. Hij werd kort daarna gewisseld voor Daniël Tole Emanuel. Tom Heuver moest z'n plek afstaan aan Anthony Wennemers (weer terug na een buitenlandse stage). 

Het effect van dat alles kwam in de 65e minuut. De Zweef zette druk en Orion kon de bal niet weg krijgen. Vanaf de zestien meterlijn gaf Jacco ten Hove een hoge voorzet op Niels Hegeman. De keeper bleef staan en Niels kopte de 1-0 binnen.

Tien minuten voor het officiële einde van de wedstrijd maakte De Zweef het af. Anthony Wennemers veroverde knap de bal, trok op via de achterlijn en zag zijn voorzet belanden op de arm van een verdediger. Net geen penalty. Niek Snellink zette zich achter de bal en slingerde die in het doelgebied. In een scrimmage van spelers stond Anthony Wennemers, die de bal voor de voeten kregen  met de rug naar de goal. Een simpel hakje was genoeg: 2-0. 

Daarna kreeg Sharma Ekuchu nog speelminuten in plaats van Sven Kolman (waar we nog vele van gaan zien in de toekomst). In de (lange) blessuretijd probeerde Orion nog een ere-treffer te scoren maar Boris Vermeulen en Sander Souverijn gaven geen millimeter weg. De Zweef heeft nog een handvol punten  nodig om veilig te zijn. Trainer Anton Wennemers heeft voor de komende weken alleen maar luxe-problemen want iedereen is fit en mannen als Tole en Ekuchu vinden hun weg terug ongetwijfeld, want talentvol genoeg. 
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden