Foto: Wim Beunk
Foto: Wim Beunk

Heren en Dames Het Ravijn verliezen opnieuw

  Sport

NIJVERDAL - De waterpoloheren en waterpolodames van Het Ravijn hebben zaterdagavond opnieuw een verlies moeten incasseren. De heren verloren in Ede met 7-6 van Polar Bears. Het zesde verlies duel van deze competitie na de winterstop. De waterpolo dames moesten tegen regerend landskampioen ZVL in Leiden met 15-13 het onderspit delven.

Dames
De eerste periode speelde de ploeg nog iets te afwachtend tegen regerend landskampioen ZVL, vond woordvoerster Jolien van Brouwershaven. "In de tweede periode hebben we een hele goede periode gespeeld en met 1-6 gewonnen." In de derde periode ging de wedstrijd gelijk op. In de laatste periode ging ZVL over op een andere tactiek in de verdediging waardoor de Ravijndames een aantal contra's tegen kregen. "We balen van het verlies, maar hebben ook een goed gevoel over gehouden aan deze uitwedstrijd. Dit geeft vertrouwen voor de play offs. De scores waren daarnaast heel verdeeld. Dit laat ook zien dat we aan alle kanten gevaarlijk zijn en niet afhankelijk van een paar speelsters".

Heren
"De wedstrijd tegen Polar Bears hadden we moeten winnen", vond aanvoerder Lars Gottemaker. "We hebben het laten liggen doordat we in de laatste periode verslapten en Polar Bears via 3-3 uit lieten lopen naar een 7-3 voorsprong." Verdedigend waren de Nijverdallers goed, maar dat Polar Bears naar een grote voorsprong kon uitlopen, bleek een te groot gat voor de Nijverdallers. "We hebben het zelf weggegeven", concludeert Gottemaker.

Zaterdag 1 april speelt de ploeg uit tegen Donk. Op 8 april is de laatste wedstrijd thuis tegen AZC.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden