Zuid Eschmarke doorbreekt reeks Sportclub Daarle

  Sport

ENSCHEDE/DAARLE - De voetballers van Sportclub Daarle zagen hun mooie reeks van vijf gewonnen wedstrijden op rij gebroken. En dat notabene door Zuid Eschmarke, de hekkensluiter van de zaterdag vierde klasse D. Sportclub Daarle verloor met 1-0 doordat de i nmiddels in heel Twente bekende Mark Kuis na rust een strafschop benutte.

"Ik was er al bang voor", aldus Sportclub Daarle trainer Julian op den Dries. "We hebben te weinig gebracht", aldus de trainer die in het bezit is van het TC 2 diploma. De bezoekers, die het deze wedstrijd zonder de zich uitstekend ontwikkelende Stijn Grondman moesten, stellen waren in de eerste helft gelijkwaardig aan de thuisclub. Het eerste gevaar kwam wel van Zuid Eschmarke maar doelman Marcel Valk hield zijn doel keurig schoon. Het gevaar van Sportclub Daarle kwam vooral vanaf de linkerkant waar clubtopscorer Jarno Reimink (hij scoorde negen keer) een prima wedstrijd speelde. Dat hij gevaarlijk kon worden kwam vaak door het goede aanspelen van Jeroen Klaren. Ook Ray Fokke werd namens de bezoekers enkele keren gevaarlijk.
Bij Zuid Eschmarke kwam trainer Deniz Sabit al snel binnen de lijnen voor de geblesseerde Rien Teutelink. Sabit is een prima verdediger. Zijn aanname is goed, hij houdt het overzicht en beschikt over een prima trap. Als trainer rook hij met BWO en Vogido A1 al eens aan de derde divisie en trof daar ondermeer Go Ahead Eagles A1.
Bij rust was het 0-0. Na rust maakte Niek Schuldink op het kalk van het strafschopgebied een overtreding op Mark Kuis, Kuis schoot de toegekende strafschop raak en Schuldink was van mening dat niet hij, maar Kuis de overtreding maakte. Later in de catacomben liet Mark Kuis zich ontvallen dat het helemaal geen strafschop was.
De tweede helft kenmerkte zich door veel inzet, strijd en passie van beide kanten. Sportclub Daarle nam risico's door achter één op één te spelen en met een extra aanvaller Ray Kamphuis te spelen. Verder dan een schot van Jarno Reimink op de paal kwamen de bezoekers niet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden