Drie Hertruiters in finale Gouden IJzertje

  Sport

HELLENDOORN - Dit weekend werd er door ponyruiters dressuur gereden om Het Gouden IJzertje in Luttenberg. Verschillende Hertruiters kwamen aan de start en waren succesvol.

In de klasse B categorie C ging Silke Pot van start met haar pony Orion. Ze behaalde hier een tweede prijs en een derde prijs met 194 en 187,5 punten en wist zo een startplek te bemachtigen voor de finale. Ook Nické Miskotte plaatste zich voor de finale met haar pony Brouwershaven's Diva. Zij maakten hun debuut in de klasse M1 categorie CDE en behaalden een eerste en een tweede prijs met 197,5 en 197 punten. De derde finalist was Marilyn Roelofs die met haar pony Jacodie's Bo's Blaze uitkwamen in de klasse L2 categorie CDE. Zij wisten twee keer de tweede prijs op te eisen met 198,5 en 191 punten. In deze klasse startte ook Milou Ekkel met haar pony Heidehof's Armanda. Zij behaalde een eerste prijs met 194 punten. In de grote finale waarbij alle klassen en categorieën tegen elkaar uitkwamen, was er sterke competitie en ondanks een nette proef wisten de drie zich hier niet in de prijzen te rijden.

Er werd ook gesprongen in Wierden. Fleur Kruger kwam hier met haar pony Starmaker aan de start in de klasse M categorie D. In het klassieke parcours was zij de enige foutloze combinatie en het progressief parcours werd een snelle foutloze ronde. Hiermee wist zij beide rubrieken op haar naam te schrijven. Charéna Zandbergen ging van start in de klasse B met haar pony Kendale The Twins. Het tweede parcours ging zij als laatste van start en het gezegde "lest best" was helemaal op haar van toepassing. Ze reed een foutloze ronde in de snelste tijd, dus ze mocht het oranje rozet in ontvangst nemen.
In Mariënheem ging Tessa Lemmers met haar paard Donna van start in de dressuur klasse L1. Ze reed een mooie proef en mocht de vierde prijs in ontvangst nemen met 199 punten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden